VWE gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord.
Navigatie Link overslaanVWE » Over VWE » Supporter SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen: familie is je basis

VWE is supporter van SOS Kinderdorpen


Want wij vinden het belangrijk om, naast het realiseren van onze organisatiedoelstellingen, ook een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Onze bijdrage wordt ingezet om  kinderen en families in onderontwikkelde landen te ondersteunen bij het opbouwen van een zelfredzaam bestaan.

SOS Kinderdorpen is een wereldwijde kinderontwikkelingsorganisatie die in 133 landen actief is. Zij geloven in de ontwikkeling van kinderen als voorwaarde voor een betere toekomst. En dat een stabiele familieomgeving voorwaardelijk is voor kinderen om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen. Familie staat in het werk van deze organisatie centraal en daarom kiest SOS Kinderdorpen voor een lange termijn gerichte kwalitatieve aanpak. Zij beginnen bij de basis om duurzaam te kunnen investeren in de levens van kinderen.

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om een stabiele basis te hebben. En dat een goed fundament noodzakelijk is voor groei. Dat geldt tenslotte ook voor ons bedrijf. Daarom investeren we graag, samen met SOS Kinderdorpen, in stabiele families en daarmee in een duurzame toekomst.

Over SOS Kinderdorpen
 

Familie is je basis, de basis die je nodig hebt om op eigen kracht de wereld te kunnen ontdekken. 153 miljoen kinderen over de hele wereld hebben echter één of beide ouders verloren.

SOS Kinderdorpen gelooft dat familieliefde een primaire levensbehoefte is. Daarom zorgen we ervoor dat kinderen in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. Enerzijds door hun families te ondersteunen bij de opvoeding van en zorg voor hun kinderen. Anderzijds  door kinderen een nieuw thuis te geven in een SOS familie binnen een van onze kinderdorpen. Zodat ze kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en anderen. Want wat een kind leert, geeft een kind door.

Ivoorkust: Yamoussoukro


Het kinderdorp dat VWE steunt is Yamoussoukro in Ivoorkust. Naast moeder Denise en haar kinderen wonen er nog negen families in dit nieuwe kinderdorp, dat in mei 2015 feestelijk werd geopend. De kinderen zijn dolblij, zo ook Daren (8) die op zijn zevende voor het eerst naar school ging en nu in de eerste klas van de SOS basisschool zit."Ik vind het heel leuk om naar school te gaan. Ik heb geleerd om horizontale lijnen te tekenen. En ik vind het leuk om versjes te zingen."

Veilig thuis voor 100 kinderen
Kinderdorp Yamoussoukro bestaat uit 10 familiehuizen, waar 10 SOS moeders 100 kinderen een liefdevol en veilig thuis bieden. Daarnaast zijn er 2 huizen voor crisisopvang, waar jaarlijks 50 kinderen met spoed kunnen worden opgevangen. Vandaaruit wordt, in overleg met de sociale instanties, bekeken wat de beste optie is voor het kind.

Verder zijn er een kleuter- en basisschool, waar kinderen uit het kinderdorp en uit de omgeving onderwijs krijgen. Er is een speeltuin met glijbanen en schommels en echt 'strand zand' op de grond. Een echt speelparadijs noemt Dieudonné het, die bij opening direct in het zand dook "omdat het zo lekker zacht was".