VWE gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord.
Navigatie Link overslaanVWE » Over VWE » Werken bij » Dorien en Jolanda


De balans tussen export en import
 

Dorien (Coördinator) en Jolanda (Medewerker Remarketing ) vertellen:
 

In de periode dat de Berlijnse muur viel en er vanuit Oost-Europa veel vraag ontstond naar Nederlandse auto’s, is VWE gestart met exportdienstverlening. Vanaf dat moment werd VWE groot in export, waar later ook import bij is gekomen. Dorien en Jolanda zijn werkzaam bij VWE Remarketing, de tak van VWE die internationale vraag en aanbod van occasions bij elkaar brengt.

Jolanda: “Mijn werk bestaat uit het samenbrengen van verkoper en koper op ons online handelsplatform: Automotive Trade Center. Het is een business-to-business platform waar voertuigen (inter)nationaal worden verhandeld onder professionals. Wij ontzorgen de klanten door het zaken doen zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo nemen we de administratieve afwikkeling op ons en zorgen we voor de nodige documentatie.”

“Tijdens het gehele proces hebben wij veel contact met elkaar om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. Vanuit ons hoofdkantoor in Heerhugowaard heb ik vooral een coördinerende rol en controleer ik op de naleving van verschillende wet- en regelgeving, doorlooptijden, kwaliteit en volledigheid van het dossier. Zodra een transactie tot stand komt, kopen wij het voertuig in en dragen zorg voor de betaling. Vervolgens regelen wij transport voor de aangekochte voertuigen naar Amsterdam, waar de verdere verwerking plaatsvindt”, aldus Dorien.

Jolanda: “In Amsterdam nemen we de auto’s in ontvangst. Bij ontvangst is er veel contact met de transporteur om ervoor te zorgen dat de auto’s op de juiste plaats op het terrein komen te staan. Zodra het voertuig betaald is en alle nodige documenten gereed zijn, krijgt de klant een afhaalbericht waarmee hij het voertuig kan afhalen. Wanneer de klant zich in Amsterdam meldt, wordt het voertuig inclusief alle benodigde documenten uitgeleverd. Het leuke aan dit proces is het klantcontact, snel schakelen en plannen. Mijn uitdaging: tevreden klanten!”