VWE gebruikt cookies om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Door verder te gaan op onze website gaat u hiermee akkoord.
Navigatie Link overslaanVWE » Over VWE » Werken bij » Stefan en Jelle


De mogelijkheden van Big Data
 

Stefan (Technisch Consultant) en Jelle (Business Consultant) vertellen:
 

 VWE is van oorsprong dataleverancier en vergaart continu databronnen om de eigen data te verrijken. Dit heeft tot gevolg dat wij over grote hoeveelheden data beschikken, hierdoor speelt Big Data een grote rol bij VWE. Stefan en Jelle hebben daar in hun werk direct mee te maken.

“Op dit moment zijn we aan het onderzoeken hoe we deze data op een slimmere manier kunnen inzetten. Dit uit zich in forecast- en voorspelmodellen die interessant zijn voor de autobranche. Zo hebben we een model ontwikkeld om het moment van verkoop van een voertuig te voorspellen. Dit model zijn we continu aan het verbeteren om een zo betrouwbaar mogelijke voorspelling te krijgen. Een ander voorbeeld is een model voor adviezen rondom prijs, afzetkanaal en voorraadbeheer”, aldus Stefan.

Jelle: “VWE is een veelzijdige dienstverlener in de Automotive en heeft daardoor veel verschillende type klanten. Hierdoor wordt er veel maatwerk geleverd. Het is altijd weer een uitdaging om te doorgronden wat de precieze wens is van een klant en daarop de juiste dienstverlening af te stemmen. Onze functies raken elkaar als de wens van de klant helder is en er door IT een oplossing moet worden gebouwd.”

Stefan: “Wij merken dat de kracht van VWE ligt in de betrokkenheid van collega’s en bereidheid anderen te helpen. Hierdoor heerst er een laagdrempelige en informele cultuur waardoor men elkaar snel weet te vinden. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen initiatieven.”