Milieusticker Duitsland

€ 12,50

 

mileusticker duitsland

Milieusticker Duitsland

1/3
Verplichte velden

Voordelen

Snel en eenvoudig
Gratis verzending
Direct leverbaar
>40.000 tevreden klanten per jaar

Waarom een milieusticker?

In de meeste Duitse steden, zoals Berlijn of Düsseldorf, heeft u een milieusticker nodig. Op de website van de Duitse Umweltbundesambt vind u een actueel overzicht van alle steden met een Umweltzone:

Bekijk hier de actuele informatie Umweltzones in Duitse steden

De umweltzones bevinden zich uitsluitend in stedelijk gebied. Als u enkel gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heeft u dus geen milieusticker nodig.

Heeft u nog een vraag over de milieusticker? Bekijk hier de meest gestelde vragen.

Duitse (umwelt) milieusticker bestellen

Vul alle benodigde gegevens in en vraag direct een groene Duitse milieusticker aan. Na betaling verzenden wij de sticker zo snel mogelijk. Vraag de milieusticker op werkdagen vóór 17:00 uur aan, en wij bieden deze nog dezelfde dag aan bij PostNL! 

Let op: In tegenstelling tot pakketpost is er bij briefpost geen garantie op levering op de eerstvolgende dag.

Waar de milieusticker in de auto plakken?

De milieusticker dient u (van binnenuit de auto) rechts onderaan van de voorruit te plakken. Dat is aan de passagierszijde. Het verkeerd aanbrengen van de sticker kan een boete van rond de 80 euro betekenen.

 

Komt mijn auto in aanmerking voor een milieusticker?

We kunnen alleen milieustickers leveren voor Nederlandse kentekens die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Benzine, LPG of hybride auto's die voldoen aan uitlaatgasnormen Euro 2, Euro-3 of Euro-4 (meestal vanaf 01 januari 1993)
  • Dieselauto’s die voldoen aan uitlaatgasnormen Euro-4 of Euro-5 (meestal vanaf 1 januari 2006) of Euro-3 en daarna een roetfilter ingebouwd hebben gekregen
  • Auto’s met elektrische aandrijving of een brandstofcel
  • Nieuwe auto's hebben vaak een hoge milieuclassificatie zoals Euro 5 en Euro 6. Ook hiervoor ontvangt u een groene sticker met 4 erop. Dit is momenteel de hoogste klasse die verbonden is aan de milieusticker. 

 Let op: de jaartallen zijn algemene richtlijnen. In sommige gevallen heeft een oudere auto wel al een motor die voldoet aan strengere uitlaatgasnormen.

Wanneer heb ik een milieusticker nodig voor mijn auto?

Weet u niet zeker of u een milieusticker moet bestellen? Als u naar stedelijke gebieden in Duitsland gaat met de auto is het goed om een umwelt sticker te bestellen. U hoeft geen mileusticker te bestellen voor een snorfiets, bromfiets, motor, scooter, werkverkeer, landbouwtractor of een voertuig van hulpdiensten.

Heeft u vragen?
Wij staan voor u klaar.

Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op