header

Dienst in de spotlight: de Verklaring typegoedkeuringsgegevens

maandag 12 januari 2015

Tags: ExportIn-en-verkoopRemarketing

 

Als uw klant een Nederlands voertuig wil registreren in het buitenland, wordt er vaak gevraagd om een Verklaring typegoedkeuringsgegevens (VTG). Dit document, dat technische gegevens van het voertuig bevat, zorgt ervoor dat uw klant het voertuig gemakkelijker kan registreren in het land van bestemming. Via VWE kunt u uw klant dit waardevolle document leveren.

Met een Verklaring typegoedkeuringsgegevens (VTG) helpt u uw klant om het voertuig sneller en gemakkelijker te registreren in het land van bestemming. De informatie op de VTG is te vergelijken met die van een CVO (Certificaat Van Overeenstemming) of COC (Certificate Of Conformity) verklaring. Het gaat dan om de technische informatie die benodigd is om de auto te registreren.

Hoe werkt het?
Via het dienstenplatform van VWE vraagt u een VTG op en heeft u de mogelijkheid deze direct uit te printen. Dit kan zelfs in de taal van uw klant, namelijk in het Engels, Duits, Frans, Russisch, Pools, Spaans, Italiaans of Nederlands. De kosten voor een VTG zijn €4,50 per stuk en de adviesprijs voor uw klant is €9,95.

De voordelen van een VTG op een rij: 

  • Wordt in 98% van de gevallen geaccepteerd door de Europese autoriteiten;
    (Let op: voor België en Frankrijk geen garantie op acceptatie)
     
  • Verkrijgbaar in het Engels, Duits, Frans, Russisch, Pools, Spaans, Italiaans en Nederlands;
     
  • Homologatiegegevens uitgebreid met de Euronormering van het voertuig.

 
Meer weten?
Wilt u meer weten over de Verklaring typegoedkeuringsgegevens? Kijk dan op deze pagina of neem contact op met ons Klant Contact Center via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Heeft u vragen?
Wij staan voor u klaar.

Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op