Navigatie Link overslaanHome » Diensten en Producten » Export » Export zakelijk » BPM diensten » BPM calculator teruggaaf bij export

BPM berekenen met de calculator teruggaaf bij export


BPM berekenen met de gratis BPM calculator bij export. Het rest-BPM bedrag bij export van een voertuig is direct bekend. Deze calculator is aangepast aan de forfaitaire afschrijvingstabel van 1 juli 2012.


Kom ik in aanmerking voor BPM teruggaaf?

Voor een personenauto, bestelauto of motor is het bij export mogelijk om BPM terug te krijgen. Het voertuig moet in Nederland zijn gekentekend na 15 oktober 2006. BPM teruggaaf is alleen mogelijk als het voertuig naar een land binnen de EER wordt geëxporteerd. Dit is dus een lidstaat van de Europese Unie of naar Noorwegen, IJsland of Liechtenstein. VWE regelt de teruggaaf voor u via onze BPM overname service.


Hoe wordt het teruggaaf bedrag berekend?

De hoogte van het BPM bedrag dat de Belastingdienst kan teruggeven, wordt bepaald door het bruto BPM bedrag, de leeftijd van het voertuig op het moment van export, de periode dat het voertuig in Nederland geregistreerd is geweest en of er sprake is van een eerdere BPM teruggaaf of vrijstelling (denk aan bijvoorbeeld taxi’s, bestelauto’s, verhuisgoederen).


BPM vooraf uitbetaald

VWE betaalt vooraf de BPM aan u terug. Ga naar de BPM overname service.


BPM Berekenen

Wilt u een rest-BPM bedrag berekenen bij de verkoop van een voertuig.
VWE heeft ook een BPM calculator afdracht bij doorverkoop om deze BPM te berekenen.

Volg ons op: