nieuwsbericht

VWE levert unieke inzichten in kampeerautomarkt aan Fiat Professional

Fiat Professional is de grootste leverancier van onderstellen voor kampeerauto's in Europa. Vele gespecialiseerde kampeerautofabrikanten bouwen hun campers op basis van een chassis en cabine van Fiat Professional. Deze voertuigen worden echter niet als Fiat geregistreerd, maar onder de merknaam van de kampeerautofabrikant. Hierdoor is er weinig inzicht in het totale wagenpark van kampeerauto's met een Fiat-chassis, wat het voor Fiat moeilijk maakt om de aftermarket goed te bewerken. VWE bood de oplossing!

Om beter grip te krijgen op markt heeft de afdeling Fiat Professional van FCA Netherlands B.V. behoefte aan meer inzicht in aantallen nieuw verkochte kampeerauto's. VWE voorziet sinds 1 november in deze behoefte met het online platform VWE Trendweb en levering van periodieke gegevensbestanden. In Trendweb levert VWE rapportages die naadloos aansluiten op de behoeften van FCA Netherlands B.V. Deze rapportages geven inzicht in de totale kampeerautomarkt, met bijvoorbeeld aantallen nieuw verkochte kampeerauto's onderverdeeld naar merk, bouwjaar, provincie en periode. Alle overzichten kunnen met één druk op de knop worden geëxporteerd naar Excel en worden gebruikt in andere toepassingen.

Inzicht in het aantal kampeerauto's op een Fiat-chassis
Daarnaast levert VWE periodiek gegevensbestanden die inzicht geven in welke van alle nieuw verkochte kampeerauto's op een Fiat-chassis zijn opgebouwd. Dit unieke kenmerk is essentieel voor Fiat Professional, om de aftermarket goed te bewerken. VWE heeft deze KPI in samenwerking met FCA Netherlands B.V. ontwikkeld. Doorslaggevend voor de keuze voor VWE waren de doorlooptijd tot oplevering en de kwaliteit van de dienstverlening.

Over VWE Trendweb
VWE Trendweb is een online applicatie die inzicht biedt in úw markt. Het biedt betrouwbare en complete marktinformatie, gebaseerd op het RDW-register en aangevuld met andere bronnen. Met VWE Trendweb beschik je altijd over de juiste actuele cijfers, eenvoudig en geheel op maat. In deze tijd van snelle marktveranderingen en druk op rendement kunnen deze inzichten in de markt, de marktontwikkelingen en eigen prestaties het verschil maken.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op