header

Exportcijfers oktober 2014

vrijdag 21 november 2014

Tags: VWE-Nieuws

 

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Niet alleen op het gebied van wet- en regelgeving, maar ook wat betreft exportcijfers. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Informatie die zeer waardevol is, want zo weet u wat u uw buitenlandse koper kunt aanbieden. En mocht u een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kunt u uw aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij u graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maand.
 

 

Top 20 exportlanden

Wederom was Polen in oktober exportland nummer 1. De top-3 wordt weer aangevuld door België en Oekraïne, echter zijn deze landen wel van plaats gewisseld. Waar Oekraïne in augustus nog op nummer 2 stond, vervult België nu plaats 2. Precies 9% van de geëxporteerde voertuigen ging in oktober naar België. Verder bevat de top-10 nog enkele onderlinge plaatswisselingen: niet alleen Roemenië en Litouwen zijn van plaats gewisseld, ook Duitsland en Libië hebben elkaars plek overgenomen.

model chart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: VWE Trendweb


Top 3 merk/model per land

Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Daarom laten we u graag zien welke voertuigen momenteel het meest populair zijn in de huidige top-3 exportlanden:


Polen

model chart

 

 

 

België

model chart

 

 

 

Oekraïne

model chart

 

 

 

Bron: VWE Trendweb
 

N.B. Niet van alle exporten is de bestemming bekend. De aantallen zijn berekend op basis van de exporten waarvan de bestemming bekend is.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op