header

Exportcijfers oktober 2014

vrijdag 21 november 2014

Tags: VWE-Nieuws

 

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Niet alleen op het gebied van wet- en regelgeving, maar ook wat betreft exportcijfers. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Informatie die zeer waardevol is, want zo weet u wat u uw buitenlandse koper kunt aanbieden. En mocht u een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kunt u uw aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij u graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maand.
 

 

Top 20 exportlanden

Wederom was Polen in oktober exportland nummer 1. De top-3 wordt weer aangevuld door België en Oekraïne, echter zijn deze landen wel van plaats gewisseld. Waar Oekraïne in augustus nog op nummer 2 stond, vervult België nu plaats 2. Precies 9% van de geëxporteerde voertuigen ging in oktober naar België. Verder bevat de top-10 nog enkele onderlinge plaatswisselingen: niet alleen Roemenië en Litouwen zijn van plaats gewisseld, ook Duitsland en Libië hebben elkaars plek overgenomen.

model chart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: VWE Trendweb


Top 3 merk/model per land

Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Daarom laten we u graag zien welke voertuigen momenteel het meest populair zijn in de huidige top-3 exportlanden:


Polen

model chart

 

 

 

België

model chart

 

 

 

Oekraïne

model chart

 

 

 

Bron: VWE Trendweb
 

N.B. Niet van alle exporten is de bestemming bekend. De aantallen zijn berekend op basis van de exporten waarvan de bestemming bekend is.

Heeft u vragen?
Wij staan voor u klaar.

Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op