VWE Automotive

Nederlandse hybride pakt goud

Hybride occasions favoriet voor export naar Rusland

 

Nu heel Nederland zijn aandacht heeft gericht op de Olympische spelen in Rusland en we een record aantal medailles binnenslepen zijn wij benieuwd hoe goed de Nederlandse occasions het in Rusland doen. De export van gebruikte auto’s naar Rusland blijkt wel een stimulans te kunnen gebruiken. Er worden veel minder auto’s naar het grotere Rusland geëxporteerd dan naar de aangrenzende landen Oekraïne en Wit-Rusland.

De afgelopen twee jaar groeide de export van personenauto’s vanuit Nederland naar Rusland wel.
 

Hybrides favoriet
Opvallend genoeg zijn hybride personenauto’s favoriet voor de export naar Rusland. De beide hybrides Toyota Prius en Honda Civic hybrid strijden om goud en zilver. Maar ook de Honda Insight is op stoom in de ranglijst. Oorzaak hiervan is dat deze hybrides in Russische steden vaak als taxi worden ingezet. Verder bestaat de top 10 vooral uit middenklassers van de Duitse merken Volkswagen en Opel.
 

Export Lada’s opgedroogd
Toen de grenzen na de val van de Sovjet-Unie open gingen, werden er veel gebruikte Lada’s naar Rusland geëxporteerd. Deze stroom is langzamerhand opgedroogd. In 2012 werden er nog 6 gebruikte Lada’s naar Rusland geëxporteerd, in 2013 was dat er niet één meer. Een oorzaak hiervoor is dat er in ons land nog maar weinig van deze Russische auto’s zijn. Het totaal aantal Lada’s in het Nederlandse wagenpark nam af van 1.516 in januari 2008 tot totaal 646 exemplaren op dit moment.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op