header

Exportcijfers juli en augustus 2017

Met ruim 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? We geven inzicht in de exportcijfers over de voorgaande maanden: juli en augustus 2017.

Top 20 exportlanden
Als we kijken naar de top-3 exportlanden is deze, vergeleken met voorgaande maanden, wederom onveranderd. Ook de aantallen wijken niet veel af van voorgaande maanden. Als we verder kijken in de tabel zien we dat de export naar Bulgarije is toegenomen, dit land is gestegen van plaats 10 naar plaats 7. Dit geldt ook voor Georgië en Portugal, die beide twee plaatsen zijn gestegen. Opvallende nieuwkomer in de top 20 is Nigeria op plaats 16. Bosnië-Herzegowina is gezakt naar de laatste plaats en Marokko heeft dit lijstje weer verlaten.

grafiek

Top-5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Om de inkoop te kunnen afstemmen op uw kopersgroep, laten we zien welke merken en modellen de afgelopen 2 maanden het meest populair waren in de drie grootste exportlanden:
 grafiek


Bron: VWE Trendweb

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op