nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 6 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Hieronder inzage op vier essentiële cijfers. Nieuw vandaag is de inzicht in de exportcijfers. Maar u ziet ook de cijfers van de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s dat wordt afgemeld bij de RDW.  

Aantal uitgevoerde ORB's
De normale vrijdagpiek in het aantal ORB’s was afgelopen week heel klein en daarmee duidelijk minder aanwezig dan de week ervoor. ORB’s zijn de registraties bij de RDW van occasions die autobedrijven in de bedrijfsvoorraad opnemen.

knip

grafiek

Nieuw verkopen
Het aantal nieuw registraties lag vrijdag op minder dan de helft van het aantal van de vrijdag ervoor. Over de gehele afgelopen week bekeken, kwam het totaal vrijwel gelijk uit als in de week ervoor.

knip


Aantal exports: voertuigen over de grens
Afgelopen vrijdag is vrijwel evenveel geëxporteerd als de week ervoor. De markt waar in maart nog de meeste auto’s naar toe zijn gegaan was België. Meest geëxporteerde auto in maart was de Peugeot 308 SW.
 

knip

grafiek

Aantal uitgevoerde APK's
Ten opzichte van een week geleden is afgelopen vrijdag het aantal APK’s (verplicht periodiek onderhoud) gedaald. Dit overigens voor het eerst in weken tijd. Vrijdag kwam het aantal net onder het aantal van vorig jaar uit.

knip

grafiek

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mailt naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op