vwe kantoor

VWE Automotive en NewPort Capital gaan samenwerking aan

VWE Automotive en NewPort Capital kondigen aan dat zij – na goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt – overeenstemming hebben bereikt over de participatie van NewPort in VWE Groep B.V.
 
Gezamenlijk zullen NewPort en VWE zich inzetten om het potentieel van VWE en haar groeiambities binnen de autobranche verder vorm te geven. Oprichter en aandeelhouder van VWE, Ton Vestering, zal herinvesteren in de samenwerking en zitting nemen in de raad van commissarissen. De huidige directie en leden van het managementteam van VWE zullen de dagelijkse leiding blijven voeren.

VWE heeft met 40 jaar automotive ervaring een mooie historie in de branche en ambitieuze groeiplannen voor de toekomst. Volgens Piet Renses (directeur VWE) is NewPort de perfecte partner om samen de marktpositie te verstevigen en ambities voor de toekomst waar te maken. Met haar brede netwerk, kennis en ervaring in het uitrollen van (internationale) groeistrategieën en persoonlijke benadering is NewPort de juiste partner voor VWE. 

Rob van der Laan, Managing Partner bij Newport, licht toe: “VWE heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een toonaangevende partij in datagedreven diensten voor de autobranche. Binnen deze branche heeft VWE een unieke positie bij het autobedrijf, binnen de leasemarkt en bij de consument. Wij zijn zeer enthousiast over de kans die wij krijgen om de verdere groei en ontwikkeling van VWE mogelijk te maken en de strategie van VWE samen in te vullen.”

Over VWE

VWE Automotive is al ruim 40 jaar zakelijk dienstverlener voor de autobranche. Als RDW-provider voorziet VWE autobedrijven, leasemaatschappijen en fleetowners, consumenten en databedrijven van slimme online tools, realtime marktcijfers en voertuiginformatie. Aangevuld met kennis van wet- en regelgeving biedt VWE de klant gemak en ondersteuning in zijn bedrijfsprocessen. Van RDW-diensten en exportdienstverlening tot managementinformatie en remarketing dienstverlening.

Over Newport Capital

NewPort richt zich op investeringen in gevestigde Nederlandse ondernemingen in de volgende sectoren: food, verpakkingen, maakindustrie en financiële en zakelijke dienstverlening. NewPort werkt graag samen met – en ondersteunt – ondernemende managementteams bij het realiseren van autonome en acquisitieve groei. 

Noot voor de redactie

Voor vragen, beeldmateriaal en interviews kunt u contact opnemen met VWE: Mignon Sanders via telefoonnummer: 088 - 893 7018 of mignon.sanders@vwe.nl.
 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op