Importeer een auto vanuit Nederland naar het buitenland

Nederlandse auto's zijn van goede kwaliteit en daarom populair bij importeurs.

export

Waarom een ​​auto kopen in Nederland?


Nederlandse auto's zijn van goede kwaliteit en daarom populair bij importeurs. Bent u op zoek naar een auto? Kijk dan eens bij ‘Voorraad in Nederland’, waar talloze auto’s worden getoond die ideaal zijn om te importeren. Of bekijk het aanbod van onze partners.

Voorraad Nederland Aanbod van onze partners

Als u eenmaal een auto in Nederland heeft gekocht, kunnen wij u helpen bij het uitschrijven van de auto en het regelen van alle benodigde documentatie om deze naar het land van bestemming te brengen. Zo kunt u zorgeloos met de auto naar uw bestemming!

 

Hoe werkt het?


Basisdocumenten
Wilt u een auto kopen in Nederland? Via VWE kun je hem uitschrijven uit Nederland en alle benodigde documenten regelen om hem naar het land van bestemming te brengen. U regelt een uitvoerverklaring via VWE en - als u van plan bent om met de auto het land uit te rijden - een uitvoerkenteken en tijdelijke verzekering.

Eenvoudig importeren met extra documenten
We kunnen u ook helpen met aanvullende documenten die het importeren gemakkelijker kunnen maken. Denk hierbij aan een 'Verklaring Typegoedkeuringsgegevens' - een document met alle technische informatie over het voertuig - of een 'EUR1 Factuurverklaring', een document dat aantoont dat het voertuig in de EU is geproduceerd, wat in sommige gevallen voordelig kan zijn bij het importeren.

Hoe zit het met belastingen?
Bij het importeren van een auto uit Nederland kunt u soms profiteren van belastingvoordelen. Er zijn twee verschillende situaties:
 

Importeren in een land in de EER

Als u een auto invoert in een land buiten de EER, kan de Nederlandse verkoper een deel van de BPM terugvragen. Dit betekent dat u in veel gevallen de auto tegen een gereduceerde prijs kunt aanschaffen. Voor de verkoper is het van belang dat hij kan aantonen dat het voertuig daadwerkelijk is geëxporteerd naar een niet-EER-land. Daarom kan de verkoper u vragen om hem een ​​kopie van het registratiedocument met uw naam in het land van bestemming te sturen. De borg die u eerder heeft betaald krijgt u dan in sommige gevallen weer terug.

Het is ook mogelijk dat de verkoper eerst een tijdelijke registratie aanvraagt ​​in een EER-land (in Duitsland bijvoorbeeld met een ‘Fahrzeugbrief’). Dit betekent dat de verkoper direct teruggaaf van de BPM (BPM) kan vragen, waardoor u kunt profiteren van een lagere prijs voor de auto en u geen borg hoeft te betalen.

BPM calculator export

 

Importeren in een land buiten de EU

Als u een auto wilt importeren in een land dat niet tot de EU behoort, hoeft de verkoper geen btw in rekening te brengen, waardoor u de auto goedkoper kunt aanschaffen. De verkoper kan de btw echter alleen kwijtschelden als u kunt aantonen dat de auto ook echt de EU gaat verlaten. Om deze reden heeft u een ‘EAD Douanedocument’ nodig dat u als bewijs gescand had moeten hebben bij het verlaten van de EU. Bij het exporteren van uw auto kunt u het EAD Douanedocument direct bij VWE verkrijgen.

Let op: check altijd vooraf welke documenten nodig zijn in het land van bestemming en in de landen waar je doorheen reist.

 

Waar kan ik heen?


VWE heeft veel vestigingen door het hele land waar je de juiste documenten kunt krijgen. Bekijk hier op welke locatie we je kunnen helpen.

 

 

Heeft u vragen?
Wij staan voor u klaar.

Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op