Zwitsers vignet

Informatie over vignet Zwitserland

Zwiters Vignet 2023

Waarom heb ik een vignet Zwitserland nodig?

Reist u binnenkort met de auto of motor naar Zwitserland? Dan heeft u een vignet nodig. Een autobahnvignet is sinds 1985 in Zwitserland verplicht voor alle voertuigen tot 3500 kg. Dit geldt ook voor aanhangwagens, zoals caravans. Gaat u met de caravan op pad? Dan moet u hiervoor een extra vignet kopen. Plakt er géén tolvignet aan de binnenkant van uw voorruit? Dan riskeer je een boete van € 200.

Voorkom deze boete en vraag snel en veilig een vignet Zwitserland aan.

Het Zwitserse Autobahnvignet is 14 maanden geldig. De geldigheid start op 1 december van het voorafgaande jaar en eindigt op 31 januari van het daaropvolgende jaar.

Het vignet Zwitserland 2023 is geldig van 1 december 2022 t/m 31 januari 2024 en verkrijgbaar tot 30 november 2023. Vanaf 1 december 2023 schaft u het vignet Zwitserland 2024 aan, die dan geldig is tot 31 januari 2025.

BESTEL NU

Handig om te weten

U heeft geen vignet nodig als u de snelwegen vermijdt.
Het vignet is geldig t/m 31 januari 2024.
Voor een aanhanger (caravan) t/m 3500 kg geldt een apart vignet.
Voertuigen zwaarder dan 3500 kg moeten een extra vergoeding betalen in plaats van een vignet. De hoogte hiervan hangt af van de verblijfsduur.
Het is verplicht om verlopen vignetten te verwijderen.
Het vignet is niet gekoppeld aan uw kenteken.
Vignetten aan de grens zijn hoger geprijsd.
Het is verboden om het vignet te hergebruiken voor een ander voertuig.
Als u zonder vignet rondrijdt, riskeer je een boete van 200 CHF (circa 200 EUR).
Bewaar het aankoopbewijs zodat u aanspraak maakt op de verzekering bij ruitbreuk.

Vignet Zwitserland 2023 bestellen

Wacht niet op uw vignet aan de Zwitserse grens en voorkom onnodige kosten. Schaf voor uw vertrek een vignet aan. Vul hiervoor uw gegevens in. Zodra uw betaling is verwerkt, sturen we u het vignet zo snel mogelijk toe. Vraagt u het vignet op werkdagen vóór 17:00 uur aan, dan bieden wij deze dezelfde dag aan bij PostNL!

BESTEL NU!

Waar plak ik het vignet Zwitserland?

Het vignet moet goed zichtbaar zijn. Daarom gelden er speciale plakregels voor. Lees ze hieronder:

  • Verwijder allereerst alle voorgaande verlopen vignetten. Bestel snel onze vignetkrabber om het vignet eenvoudig te verwijderen.
  • Aan de binnenkant van het vignet vindt u een plakstrip. Let op: het gebruik van plakband is niet toegestaan. Bekijk uw voorruit en plak het vignet aan de binnenkant van de voorruit, linksboven of linksonder. U mag de sticker ook in het midden aan de binnenzijde van de voorruit plakken.
  • Heeft u een motor? Bevestig het vignet dan op de kuip, tank of het windscherm.
  • Heeft u een aanhanger met alleen een zijruit? Bevestig de sticker dan aan de linkerkant van de binnenzijde van de ruit.
  • Bevestig de sticker bij een aanhanger zonder ruiten op een plaats aan de linkerzijde waar deze niet goed zichtbaar is om diefstal te voorkomen.
  • Vignetten die beschadigd zijn, worden ongeldig verklaard.

Kosten Vignet Zwitserland

Een Zwitsers vignet kost 42 euro plus 7,95 verzendkosten per voertuig. Dat komt neer op €49,95 inclusief 21 procent btw.

Wist u dat voor een vignet bij de Zwitserse grens aanzienlijk meer betaalt? Dankzij een ongunstige wisselkoers kan de prijs aanzienlijk hoger uitvallen.

BESTEL NU!

Heeft u snel een vignet nodig? Bestel het vignet op werkdagen vóór 17:00 uur en we bieden deze nog dezelfde dag aan bij PostNL!

Let op: In tegenstelling tot pakketpost is er bij briefpost geen garantie op levering op de eerstvolgende dag.

Hoe lang is het vignet Zwitserland geldig?

U kunt 14 maanden met een vignet onbeperkt rondrijden in Zwitserland. Deze geldigheid loopt van 1 december tot en met 31 januari van het volgende jaar. Gaat u op zomervakantie en bestelt u in mei een vignet, dan is deze tot en met 31 januari het volgende jaar geldig. Heeft u eerder een tolvignet gekocht? Dan is het belangrijk om het verlopen vignet te verwijderen. 

 

Heeft u vragen?
Wij staan voor u klaar.

Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op