Importeren

Zelf een auto importeren, hoe doet u dat?

export

Auto importeren in 6 stappen


Het importeren van een (jong) gebruikte auto levert vaak voordelen op en kan ook voor u interessant zijn. Zo kan het u een besparing opleveren en kunt u kiezen uit een groter aanbod van vaak rijker uitgeruste auto's. In onderstaand stappenplan leggen wij u uit wat u moet doen om een auto te importeren uit het buitenland.

 

1. Aankoop

Koop uw voertuig bij een gerenomeerd autobedrijf. Ga hierin zorgvuldig te werk en zorg voor een deugdelijke factuur. Vraag altijd naar de autopapieren en het onderhoudsboekje.

 

2. Visuele inspectie bij inname

Zorg dat u het voertuig goed inspecteert voor de aankoop. Controleer de kilometerstand en eventuele schades. U kunt er ook voor kiezen om de auto te laten inspecteren door een gerenomeerde partij in het land van aankoop.

 

3. Transport van EU-land naar Nederland

U kunt er voor kiezen om de auto zelf naar huis te rijden - u moet dan in het land van aankoop een tijdelijk kenteken aanvragen en ervoor zorgen dat de auto verzekerd is - of te laten transporteren.

 

4. RDW-keuring

Eenmaal in Nederland moet het voertuig gekeurd worden bij de RDW. Nadat er een keuringsafspraak is gemaakt kan er een Eendagskenteken aangevraagd worden bij de RDW. Vervolgens vraagt u gemakkelijk een verzekering aan bij VWE.

Vraag hier een Eendagsverzekering aan

 

5. Bepalen en afdragen BPM

Na de RDW-keuring is het tijd voor de BPM aangifte. Dit betekent dat u het BPM bedrag moet berekenen om vervolgens het aangifteformulier in te kunnen invullen. Hier zijn risico's aan verbonden en vraagt kennis van wet- en regelgeving.

BPM bij import berekenen

 

6. Kentekenen

U ontvangt van de RDW het nieuwe kenteken en de kentekencard op uw naam. U hoeft u alleen nog de kentekenplaten te monteren. Kijk bij de RDW voor de dichtstbijzijnde kentekenplaat leverancier.

 

Import uitbesteden?

Heeft u een autobedrijf? Dan kunnen wij het importproces ook voor u uit handen nemen.

Auto Import Solutions

 

BPM berekenen?

Met onze online tool kunt u direct de BPM bij import berekenen.

Berekenen

 

Belastingdienst

Meer informatie over de BPM aangifte vind u op de site van de Belastingdienst.

Lees meer

 

Meer informatie


Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over het importeren van een voertuig uit het buitenland? Vul dan onderstaand contactformulier in en dan nemen wij contact met u op.

Contact over importeren

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Verplichte velden

Heeft u vragen?
Wij staan voor u klaar.

Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op