Voertuig kenmerken

Optimaliseer bedrijfsprocessen met relevante voertuigkenmerken.

tenaamstellen

Waarom voertuigkenmerken via VWE?


Relevante informatie over een voertuig kan bedrijfsprocessen op veel manieren optimaliseren. Exact weten om wat voor voertuig het gaat - doordat je de kenmerken kent - helpt om jouw klant het juiste resultaat te geven. Bijvoorbeeld de juiste foto’s van een voertuig bij een advertentie tonen, zodat de potentiële koper een goed beeld van het voertuig krijgt. Of het exacte optiepakket van een auto kennen, zodat je jouw potentiële kopers een kloppende prijs kunt voorrekenen.

Voertuiginformatie vormt een belangrijke ondersteuning van jouw bedrijfsprocessen en producten of diensten. Op basis van een kenteken of chassisnummer kun je de gewenste gegevens van een voertuig opvragen, zoals:

  • De volledige uitvoeringsnaam
  • De datum van de eerste registratie
  • Land van herkomst
  • De eigenaarshistorie
  • Checken op juiste tellerstand
  • De standaarduitrusting en optiepakketten
  • Het verbruik en de milieugegevens
  • Foto’s van het voertuig
  • Fabrieksspecificaties (SilverDAT VIN informatie)


Over SilverDAT VIN informatie
SilverDAT VIN informatie bevat de af-fabriek specificaties van voertuigen uit Nederland, maar ook uit het buitenland, inclusief lakcodes en –benaming. VWE ontwikkelde SilverDAT VIN Informatie in samenwerking met de Duitse DAT Group.

 

NL Cars International maakt gebruik van SilverDAT VIN informatie, om alle benodigde informatie over een voertuig te achterhalen. Bijvoorbeeld de exacte productiedatum.
 

"We hebben snel inzicht in de volledige fabrieksspecificaties. We zijn zeer tevreden over de informatie die we opvragen"

 

Aram de Jong
Sales Manager, NL Cars International

 

Hoe leveren we?


De voertuigkenmerken zijn toepasbaar in bijvoorbeeld jouw eigen website, softwaresysteem of marketingcampagne. Dat vraagt om verschillende manieren van leveren; net wat bij jouw specifieke situatie past.

VWE biedt een kenteken API waarmee je continu via XML de gewenste voertuigkenmerken per kenteken kunt opvragen. Op die manier kun je deze gegevens implementeren in jouw eigen softwaresystemen of jouw website/webshop. Ook kunnen we jouw eigen data verrijken, door een set kentekens aan te vullen met voertuigkenmerken.

Alle manieren van leveren hebben één ding gemeen: we denken graag mee! Samen met één van onze business consultants bepaal je welke voertuiggegevens in jouw proces belangrijk zijn. Zodat je precies die informatie krijgt die het verschil maakt!

Voordelen

Officiële RDW-gegevens aangevuld met informatie uit gespecialiseerde bronnen

Direct vanuit een kenteken alle gewenste informatie opvragen

Meest uitgebreide aanbod aan voertuiginformatie

Maatwerk producten samen te stellen om optimaal in te spelen op jouw eigen toepassing

Aanmelden


Wil je met eigen ogen zien welke voertuigkenmerken VWE levert? Dit kan in de demo-omgeving! Vraag gratis en vrijblijvend toegang aan tot de demo-omgeving en zie welke voertuigkenmerken je precies krijgt. Laat hieronder jouw gegevens achter en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Contact over voertuig kenmerken

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat je een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Verplichte velden

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op