Kentekenloket

Als je een auto wilt kopen of verkopen, moet deze direct op naam van de nieuwe eigenaar gezet worden. Kom hiervoor naar ons Kenteken loket, we helpen je graag om dit proces snel en gemakkelijk te laten verlopen.

vrijwaren

Wanneer je een nieuwe auto aanschaft bij een autodealer of universeel autobedrijf, nemen zij vaak de taak op zich om de kentekenoverschrijving te regelen. Dit betekent dat de auto op jouw naam komt te staan en je officieel de eigenaar wordt. Maar wat als je een auto of ander voertuig van een particuliere verkoper wilt kopen? In dat geval dien je zelf de kentekenoverschrijving te regelen. Wij als Kentekenloket helpen je graag om dit proces snel en eenvoudig te laten verlopen.

 

Wat is een Kentekenloket precies?

Ons Kentekenloket is een erkend en geautoriseerd loket waar je terecht kunt voor het overschrijven van het kenteken op jouw naam. Deze loketten zijn vaak te vinden bij vertrouwde partners, zoals autogarages, postkantoren of andere servicepunten. Ons Kentekenloket is speciaal ingericht om dit administratieve proces soepel te laten verlopen. Het enige wat je nodig hebt, zijn de juiste documenten om de overschrijving te voltooien.

 

Waarom is het overschrijven van het kenteken zo belangrijk?

Op het moment dat het kenteken op jouw naam staat, ben jij de officiële eigenaar van het voertuig. Dit geeft je de mogelijkheid om een autoverzekering af te sluiten, die essentieel is voor het beschermen van jouw voertuig en jezelf tegen mogelijke schade. Daarnaast is het belangrijk voor het betalen van belastingen en de APK.

 

Ons Kentekenloket

Het proces van kenteken overschrijving bij ons Kentekenloket is vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat je de juiste documenten meeneemt, zoals het originele tenaamstellingsbewijs (deel IA) of het kentekenbewijs op creditcardformaat (deel IB en deel II), een geldig identiteitsbewijs en eventueel een volledige tenaamstellingscode. Bij het Kentekenloket zal een medewerker je begeleiden bij het invullen van de benodigde gegevens en zorgen dat de kentekenhouder officieel wordt gewijzigd naar jouw naam.

 

Wat moet je meenemen voor het overschrijven van een kenteken?

Je neemt het kentekenbewijs mee en als koper neem je een geldig Nederlands identiteitsbewijs mee (rijbewijs, identiteitskaart of paspoort).

 

Wat zijn de kosten?

Het overschrijven van een kenteken kost € 11,40.

 

Wat doe je na het overschrijven van het kenteken?

Je ontvangt van ons een vrijwaringsbewijs. Dit is voor de verkoper, zorg er als koper voor dat je het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode zorgvuldig bewaart.

Binnen vijf werkdagen ontvangt je als koper per post het tweede deel van de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs van de RDW.

Voordelen

Snel geregeld 

Veilige omgeving

Iedere werkdag geopend van 09:00 tm 17:00 uur

Welke diensten biedt ons Kentekenloket nog meer?

Naast het regelen van kentekenoverschrijvingen bieden wij ook aanvullende diensten aan. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuw kentekenbewijs aanvragen of een kenteken schorsen als je het voertuig tijdelijk niet gebruikt. Wij zijn er om je te helpen met allerlei administratieve zaken met betrekking tot voertuigen.

Kortom, als je een auto of ander voertuig van een particuliere verkoper koopt, vergeet dan niet om de kentekenoverschrijving op jouw naam te regelen. Bezoek ons Kentekenloket en profiteer van het gemak en de deskundige ondersteuning die wij bieden.

Prijslijst overige diensten

Schorsing normaal tarief 1 jaar, jonger dan 15 jaar: € 80,20

Schorsing normaal tarief 2 jaar, jonger dan 15 jaar: € 106,70

Schorsing normaal tarief 3 jaar, jonger dan 15 jaar: € 133,20

Schorsing laag tarief 1 jaar, ouder dan 15 jaar/motoren: € 26,50

Schorsing laag tarief 2 jaar, ouder dan 15 jaar/motoren: € 53,00

Schorsing laag tarief 3 jaar, ouder dan 15 jaar/motoren: € 79,50

Schorsing brom- en snorfietsen 1 jaar: € 12,20

Schorsing brom- en snorfietsen 2 jaar: € 24,40

Schorsing brom- en snorfietsen 3 jaar: € 36,60

Verlenging schorsing 1 jaar: € 26,50

Verlenging schorsing 2 jaar: € 53,00

Verlenging schorsing 3 jaar: € 79,50

Beëindiging schorsing: € 0,00

Verzamelaarsregeling (schorsing 6e auto of meer): € 0,00

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op