Exporteren

Met de exportdiensten van VWE regelt u gemakkelijk alle zaken rondom de export van een voertuig.

export

Waarom exporteren via VWE?


Stadagen van uw occasions beperken?
Uw afzetgebied vergroten?
Hogere marges genereren?


Dat kan door uw occasions ook internationaal aan te bieden! Met de meest complete exportdiensten van VWE regelt u gemakkelijk alle administratieve zaken rondom export én zorgt u dat de buitenlandse koper met alle benodigde documenten vertrekt. Zodat deze klant graag nog eens bij u terug komt. En met inmiddels meer dan 2,5 miljoen exporten via VWE op de teller, kennen we werkelijk alle ins en outs van export. U kunt dan ook altijd rekenen op de hulp van onze exportspecialisten.

 

Hoe werkt het?


Alles rondom export
Met de exportdiensten van VWE regelt u gemakkelijk alle zaken rondom de export van een voertuig: van het uitschrijven in Nederland tot aan de juiste documenten zodat uw koper het voertuig kan importeren in het land van bestemming. Via het online platform meld u een voertuig aan voor export, waardoor het in Nederland uitgeschreven wordt. Daarnaast kunt u gelijk aanvullende zaken regelen, zoals een exportkenteken, een tijdelijke verzekering en een Verklaring Typegoedkeuringsgegevens (een document met de technische gegevens van het voertuig dat uw koper helpt bij het importeren). Ook een Factuurverklaring EUR.1 kunt u via VWE regelen: bij een van de Servicepunten of gemakkelijk online bestellen.

Alles rondom BPM

Bij export van een voertuig binnen de EER kunt u in veel gevallen als verkoper de rest-BPM terugvorderen. Hierdoor kunt u voertuigen voor een lager bedrag aanbieden aan buitenlandse kopers. Maar dan moet u wel alle zaken rond hebben om de rest-BPM terug te vragen bij de Belastingdienst. Dit werkt als volgt:

  1. Toon aan dat het voertuig in een EER-land is geregistreerd. Dit kan op verschillende manieren:
    • Vraag de koper om een kopie van de registratie in het land van bestemming toe te sturen. Deze kopie dient u als bewijs in bij de Belastingdienst.
    • Of vraag een tijdelijke registratie in een EER-land aan. Op die manier heeft u direct bewijs in handen en bent u niet afhankelijk van de koper die bewijs moet toesturen. Via het online platform van VWE vraagt u eenvoudig een tijdelijke EER-registratie aan: de Duitse brief (Fahrzeugbrief).
  2. Dien vervolgens een BPM-teruggaafverzoek (inclusief bewijs) in bij de Belastingdienst. Via het online platform van VWE kunt u na een export binnen de EER direct een ingevuld formulier uitdraaien. Alles om zo snel mogelijk het bedrag aan rest-BPM terug te vragen!
     

Bereken de rest-BPM
 

Alles rondom BTW

Bij export van een voertuig buiten de EU kunt u als verkoper het voertuig op 0%-BTW verkopen. Hierdoor kun u uw voertuigen voor een lager bedrag aanbieden aan buitenlandse kopers. Maar dan moet u wel bij de Belastingdienst kunnen aantonen dat u terecht het 0%-BTW-tarief heeft toegepast. Dat kan door te laten zien dat het voertuig de EU heeft verlaten, wat heel gemakkelijk gaat met een EAD Douanedocument. Het enige wat de buitenlandse koper moet doen, is het Douanedocument bij de EU-grensovergang te laten scannen. Vervolgens ontvangt u een COE (Confirmation of Exit); het bewijs dat het voertuig de EU heeft verlaten.

Bij verkoop van een voertuig aan een bedrijf binnen de EU kunt u ook op 0%-BTW verkopen. De zogenoemde intracommunautaire levering.  De koper moet beschikken over een geldig btw-identificatienummer. U kunt hier controleren of het btw-nummer geldig is. Daarnaast moet u kunnen aantonen dat het voertuig vervoerd is naar een ander EU land. Dit doet u aan de hand van uw administratie: bestelformulier, orderbevestiging en transportformulieren (CMR vrachtrbrief).

Kortom: via het online platform van VWE regelt u niet alleen de export, maar ook aanvullende zaken, zoals een tijdelijke verzekering, tijdelijke Duitse registratie en douaneformaliteiten. Hiervoor zijn erkenningen van de RDW en de Douane nodig. We adviseren hier graag in! Neem daarvoor contact met ons op via 088 – 893 7001 of info@vwe.nl.

 

Voordelen

Het meest complete exportpakket: alles onder één dak
Advies en support van exportspecialisten
Altijd de juiste exportdocumenten voor de buitenlandse klant
Tijdelijke verzekeringen aanbieden via een zeer betrouwbare verzekeraar

Aanmelden


Wilt u exporteren via VWE? Vul dan onderstaand uw gegevens in en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Contact over exporteren

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Verplichte velden

 

Deze dienst integreren in een dealer- of garagemanagementsysteem?


Met de XML-mode mogelijkheden van VWE kun je deze dienst eenvoudig integreren in je garagesoftwarepakket. Leveranciers van dealer- of garagemanagementsystemen kunnen veel van de diensten van VWE in hun eigen product inbouwen, via webservices. 
 

Lees meer over de webservices van VWE 

 

Heeft u vragen?
Wij staan voor u klaar.

Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op