VWE Automotive

10x naar de maan met gespotte pk's

Nederlanders zijn nieuwsgieriger dan ooit als het gaat om het spotten van auto’s en andere voertuigen. De groei van het aantal spotters is enorm. Of het nu de auto van de buurman is of een potentiële volgende auto. iKenteken is ongekend populair om alles over een auto te weten te komen. “Met circa 1 miljoen gebruikers die op jaarbasis gezamenlijk 27 miljoen keer een kenteken opzoeken zien wij dat er steeds meer vraag is naar objectieve voertuiginformatie. Het vermogen van gespotte voertuigen op iKenteken is goed voor 10 keer naar de maan,” aldus Thomas Edens, directeur iKenteken.

 

Infographic 2014
Met trots presenteren wij vandaag onze eerste infographic van 2014. Deze informatieve illustratie geeft inzicht in de nieuwsgierigheid van Nederlanders op het gebied van (het spotten van) auto's in 2013. Van het spotten van zeer exclusieve tot en met standaard auto’s. Welke auto is het populairst? Welk model is favoriet? Wat is de gemiddelde leeftijd van de Nederlandse auto’s? Vanaf nu ontvangt u iedere maand een nieuwe infographic met opmerkelijke informatie. Het geeft inzicht in wat Nederlanders allemaal spotten op basis van de 74.000 kentekens die per dag gespot worden en hun interesses. Aangezien zeker 80% van het mobiele spotten in Nederland via onze apps gaat, is het zeer representatief.

 

Opmerkelijk

  • Het vermogen van gespotte voertuigen op iKenteken is goed voor 10 keer naar de maan.
  • In 2013 zochten 1 miljoen gebruikers 27 miljoen keer een kenteken op.
  • De gemiddelde leeftijd van een gespotte auto is 9,33 jaar.
  • De spot top 5 modellen is VW Golf, Volvo V40, Mercedes CLA, Tesla Model S en Audi A3.
  • De top 5 van auto’s die als meest favoriet worden opgeslagen zijn VW Golf, BMW 1 serie, BMW 3 serie, BMW 5 serie en VW Polo.

 

iKenteken alles over kentekens

Met iKenteken is uitgebreide voertuiginformatie altijd snel bij de hand. Voer een kenteken in en u krijgt o.a. informatie over nieuwprijs, acceleratie, foto’s, vermogen, massa, APK-vervaldatum, brandstofverbruik, milieugegevens en bpm. In het uitgebreide rapport kun je verder ook de dag- en inruilwaarde, eigenaar historie en gebruikskosten opvragen.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op