nieuwsbericht

3 redenen waarom een HTTPS-website belangrijk is

Al in 2014 kondigde Google aan een HTTPS-verbinding te gaan meenemen in het ranken van websites. In december 2015 deden ze daar nog een schepje bovenop door te verkondigen dat websites met HTTPS echt voorrang krijgen in de zoekresultaten ten opzichte van niet-beveiligde websites. Dit laat zien hoe belangrijk een goed beveiligde website is. We leggen uit waarom!

Iedere website-URL begint met http:// of https://. Dat ziet er als volgt uit:

http:
Afbeelding verwijderd.

https:
Afbeelding verwijderd.

In dat laatste geval gaat het om een HTTPS-verbinding, waarbij de data die wordt verstuurd versleuteld is. Dit maakt het voor kwaadwillende partijen nagenoeg onmogelijk om verstuurde gegevens te achterhalen. Denk hierbij aan de gegevens die uw website-bezoeker invult in bijvoorbeeld een contactformulier. U wilt niet dat deze in de handen van de verkeerde personen komen!

SSL-Certificaat
Als u uw website van HTTP naar HTTPS om wilt zetten, is er een SSL-Certificaat nodig. Met een SSL-Certificaat kan de verbinding tussen de browser en de server beveiligd worden. Zo’n SSL-Certificaat is niet te kopiëren of na te maken, omdat er per domeinnaam een bijbehorend SSL-Certificaat wordt uitgegeven.

Sinds juni 2017 zijn de VWE websites standaard voorzien van een SSL-Certificaat met HTTPS-beveiliging. Hier hoeft u helemaal niets voor te doen!

3 redenen waarom HTTPS-beveiliging belangrijk is:
 

 • Vindbaarheid (Google rankings)
  Websites die gebruik maken van een HTTPS-beveiliging worden door Google beter gewaardeerd en zijn daardoor beter vindbaar.
   
 • Privacy waarborging
  Een website met HTTPS is door derden niet te volgen. Formulieren (bijvoorbeeld persoonsgegevens) die op uw website worden ingevuld of bijvoorbeeld website-voorkeuren (filter voorkeuren) zijn volledig afgeschermd.
   
 • Extra beveiliging
  Een HTTPS-website heeft een versleutelde verbinding. Dit maakt het nog lastiger voor bijvoorbeeld hackers om de website te kraken en te voorzien van eigen (kwaadwillende) code.
   

Wilt u meer weten over de VWE websites? Kijk eens op www.vwe.nl/eigen-website of neem contact met ons op via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op