vwe

In 7 stappen startklaar voor gebruik SilverDAT calculateBasis

SilverDAT calculateBasis stelt u in staat om, in paar klikken, een gedegen en onderbouwde schade- of reparatiecalculatie te maken. Voordat u het voor het eerst kunt gebruiken, moet u een aantal zaken instellen.

 

Stappenplan

Speciaal voor nieuwe gebruikers hebben we een stappenplan gemaakt. Om deze stappen toe te lichten hebben we een speciale snelle start gids ontwikkeld en als download beschikbaar gemaakt:

Download SilverDAT calculateBasis - snelle start (PDF-bestand)

In deze snelle start gids doorlopen we de belangrijkste basisinstellingen om een goede eerste schadecalculatie te maken:

  1. SilverDAT calculateBasis instellingen opstarten
  2. Scherm bedrijfsinstellingen openen
  3. Bedrijfsgegevens aanpassen
  4. Uurtarieven instellen
  5. Handmatige opties toevoegen
  6. Milieukosten instellen
  7. Starten met de eerste calculatie

grafiek

Tip! Controleer altijd spuitmethode

SilverDAT calculateBasis biedt verschillende methodes om spuitvergoedingen te berekenen. In Nederland zijn er echter branche-afspraken gemaakt om altijd de AZT spuitmethode te gebruiken. Deze methode is onafhankelijk ontwikkeld door Allianz Zentrum fur Technik en wordt al jaren als standaard voor Nederlandse schadecalculaties gezien. Het gebruiken van deze standaard verhoogt de acceptatie van de calculatie bij opdrachtgevers.


Bij SilverDAT calculateBasis is AZT ook als standaard spuitmethode ingesteld bij nieuwe gebruikers. U heeft echter altijd de mogelijkheid om een andere spuitmethode als standaard in te stellen. Controleer daarom altijd of het icoontje van AZT zichtbaar is in de grafische selectie. Wilt u de spuitmethode wijzigen, dan klikt u in de applicatie op onderstaand icoontje.

grafiek

Haal nog meer uit het product

Na het instellen van de basisinstellingen is SilverDAT calculateBasis klaar voor het eerste gebruik. Het systeem biedt veel mogelijkheden om normcalculaties te maken. VWE biedt verschillende manieren om meer kennis te krijgen over dit product.

Samenwerking met trainingsbureaus

We bieden in samenwerking met diverse trainingsbureaus, gebruikerstrainingen voor SilverDAT calculateBasis aan. Wilt u hier meer over weten? Op SilverDAT calculate pagina over trainingen is meer informatie beschikbaar over de inhoud, organiserende instituten en trainingsdata.

Ons Klant Contact Center staat voor u klaar

Voor al uw vragen kunt u ook ons Klant Contact Center bellen of e-mailen. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 088 – 893 7001. Op werkdagen van 08:00 uur tot en met 21:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot en met 17:00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op