nieuwsbericht

APK steunpilaar autobedrijven; groei export!|Marktinzicht Coronacrisis (12 mei)

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we wekelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

Terughoudendheid bij inkopen occasions 
Het aantal ORB (registraties nieuwe occasions in de voorraad van autobedrijven) kwam vorige week vrijwel gelijk uit als in de week ervoor. Over de werkdagen bekeken was er een daling van 0,5%. Autobedrijven blijven voorlopig dus terughoudend met het inkopen van occasions. 

grafiek

Verkopen van occasions
Er zijn vorige week zo’n 23.500 auto’s tenaamgesteld. Op werkdagen was dat een stijging van 4,6% ten opzichte van de week eerder. En slechts 2% minder dan vorig jaar. De top 5 meest verkochte occasions:

1.    VW Polo
2.    VW Golf
3.    Opel Corsa
4.    Ford Fiesta
5.    Toyota Aygo

 

Weer meer export!
Afgelopen week nam de export van occasions met 8,2% toe. Naar de meeste belangrijke exportmarkten worden er wel occasions geëxporteerd. Oekraïne is de markt die nog het meeste achterblijft. De daling was afgelopen tijd het geringst in export naar Frankrijk en Duitsland.

grafiek


Periodiek onderhoud de steunpilaar 
Afgezien van vakantiedagen, zijn er vorige week ongeveer evenveel APK’s uitgevoerd als de week ervoor. Er zijn zelfs meer APK’s uitgevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar. APK blijft een steunpilaar in de omzet van autobedrijven met een werkplaats. 
 

grafiek


Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op