finnik

Auto-app Finnik laat de échte waarde van je auto zien

Nieuw in de auto-app Finnik: met slimme algoritmes bepaalt Finnik de échte waarde van je auto. Zo zie je snel of je of je ‘zo veel mogelijk auto voor je geld krijgt of zo veel mogelijk geld voor je auto’. De nieuwe functionaliteit ‘marktwaardering’ laat je ook zien wat de populariteit van de auto is op de Nederlandse occasionmarkt. En dat is handig als je een auto wilt kopen óf verkopen.

Hoe komen we aan de marktwaardering?
Dat doen we door onafhankelijk en slim heel veel prijzen van gebruikte auto’s in Nederland te vergelijken. Onze algoritmes bepalen de actuele vraag naar een bepaald merk of model, de hoogste prijs én de minimale prijs. Ook zie je hoe populair een auto is op de Nederlandse markt voor occasions. Daarnaast maken we inzichtelijk welke vergelijkbare auto’s er te koop staan voor welke prijs. Finnik zet hiermee een nieuwe stap om dé allround mobiliteitsapp voor de consument te worden.

Welke informatie kan vanaf nu geraadpleegd worden? 

Wat is je auto waard: Je ziet meteen wat je auto waard is, met een reëel bedrag.

Marktvraag: Wil je weten hoe groot de interesse is in jouw auto vanuit de markt? Finnik toont de marktvraag op een schaal van 0 (weinig interesse) tot en met 5 (veel interesse).

Beste en agressieve verkoopprijs: Wil je weten wat de optimale verkoopprijs is van jouw auto in vergelijking met het huidige aanbod? Finnik toont naast de hoogste verkoopprijs ook de meest agressieve verkoopprijs.

Actuele marktinformatie: Finnik levert elke dag een 'foto' van de tweedehands auto's die bij de Nederlandse autobedrijven online te koop staan. 

Transparantie: De gebruiker krijgt inzicht in alle prijzen, aantal stadagen, kilometerstanden en bouwjaren.

Marktwaardering van Finnik laat zien of je als gebruiker een goede deal doet met de aan- of verkoop van je auto.

 

Kosten
Per keer betaal je €3,99. Het is ook mogelijk om tegen gereduceerd tarief bundels af te nemen van 3, 6 of 50 taxaties. Je betaalt dan respectievelijk €9,99, €17,99 of €99,99.

 

Daan van Leeuwen, directeur van Finnik
“Finnik biedt het meest complete- en relevante kentekenrapport aan voor de Nederlandse markt en de marktwaardering is weer een grote stap voorwaarts hierin. Met de marktwaardering krijg je een beter beeld van wat een auto daadwerkelijk kan opbrengen. Ideaal voor als je op zoek bent naar een auto of als je je auto wil verkopen. Het nieuwe onderdeel Marktwaardering is daarom van grote toegevoegde waarde voor de gebruiker. We zijn erg blij met onze samenwerking met Japiecars, die onze voertuigdata verrijkt met hun dagelijkse vergelijking van auto’s die op het Nederlandse internet worden aangeboden.“

 

Jan-Willem Seeder, CEO Japiecars
“Een tweedehands auto kopen of verkopen is niet iets wat de meeste mensen dagelijks doen. Meestal struin je diverse website af waar je auto’s met elkaar vergelijkt. Vaak vergelijk je appels met peren. Met de auto-app Finnik, verrijkt met de data van Japie, is dit verleden tijd. Japiecars vergelijkt namelijk dagelijks onafhankelijk de prijzen van tweedehandsauto’s op duizenden Nederlandse websites. Met behulp van onze slimme algoritmes wordt bepaald of je ‘zo veel mogelijk auto voor je geld krijgt of zo veel mogelijk geld voor je auto’. Zo is het duidelijk dat je een zeer goede deal maakt met je aan- of verkoop.“

 

Over VWE
VWE Automotive is al meer dan 40 jaar de autoriteit in voertuigdata. VWE heeft de unieke expertise om de automotive branche te verbinden, te verrijken en te voorspellen door slim gebruik van data en onze eigen data science. Daarnaast biedt VWE oplossingen voor autobedrijven, dealerholdings, fleetowners en consumenten, met platforms als MijnVWE, Automotive Trade Center, Fairkocht en Finnik.

 

Over Finnik
Finnik is dé app voor de autobezitter. Finnik gelooft dat in Nederland geen mens onzeker zou moeten zijn over informatie of een beslissing rondom zijn of haar (toekomstige) auto. Uitgebreide kentekenchecks, milieustickers, tellerstanden controleren en marktwaardering.

 

Over Japiecars
Japiecars is de dataleverancier voor de autobranche. Japie’s algoritmes verzamelen real-time grote hoeveelheden data over online verkoopprijzen, prijsaanpassingen, sta-dagen en verkoopaantallen van gebruikte auto’s.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op