header

Beter sturen op occasions

In de eerste helft van dit jaar verkochten autobedrijven in het hele land 5,6% meer occasions dan vorig jaar. Maar hoe zit dat in jouw regio? En groeien de verkopen van jouw bedrijf net zo hard als de rest van de markt? De Occasion Prestatiemeter geeft je inzicht in de markt van je eigen regio. En vergelijkt jouw verkopen daarmee. Zodat je maandelijks ziet hoe je marktaandeel zich ontwikkelt.

grafiek

Welke auto’s kopen de mensen bij jou in de buurt?
De mensen bij jou in de regio hebben misschien wel andere voorkeuren en budgetten dan de gemiddelde autokoper. Naar welke occasions is bij jou in de regio vraag? De Occasion Prestatiemeter laat zien welke auto’s er elke maand het meest zijn verkocht in je buurt. Dit geeft jou het inzicht welke auto’s snel verkocht worden als je ze in de showroom zet. Door je te richten op occasionkopers in je eigen buurt, trek je klanten die ook weer eerder terugkomen voor onderhoud dan mensen van ver weg.

Verminder je voorraadkosten
Realiseer jij je dat elke auto op voorraad je gemiddeld 10 euro per dag kost? Aan rente, kosten voor advertenties maar ook voor de grond, het gebouw en verzekeringen. Om een goede marge op occasions te maken is het daarom belangrijk dat auto’s niet te lang blijven staan. In de Occasion Prestatiemeter zie je direct hoe lang verkochte occasions gemiddeld in je voorraad hebben gestaan. Ook zie je hoe lang alle auto’s in je huidige voorraad er nu al staan. Zodat je op tijd in actie kan komen, bijvoorbeeld door prijzen aan te passen van occasions die al langer staan of ze te promoten. Dan kan je voorkomen dat een auto een verliespost wordt.

Stadagen eigen voorraad
grafiek

Kosten?
Occasion Prestatiemeter geeft je voor €9,50 per maand net dat beetje meer inzicht. Waardoor jouw occasions voortaan geen dag te lang in de showroom staan.

Kijk voor meer informatie hier.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op