nieuwsbericht

Consumenten houden vertrouwen: occasionverkoop flink gestegen

De uitbraak van de coronacrisis heeft flinke impact op de automotive branche. De afgelopen periode zijn er positieve ontwikkelingen en vanuit de data zien we dat de markt zich herstelt. Met de data van VWE Automotive geven we wekelijks via onder meer Data Science-modellen inzicht in hoe de occasionmarkt voor zich op de belangrijkste fronten ontwikkelt. Want welke impact hebben nieuwe maatregelen op de in- en verkoop en onderhoud van auto’s?

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

In september zijn er door autobedrijven 10,9% meer occasions verkocht aan consumenten dan in september 2019. Ook de verkoop van consumenten onderling steeg fors ten opzichte van verleden jaar september: 12,7% meer. Er is dus nog steeds een sterke vraag naar gebruikte voertuigen bij consumenten.

Vooral de merken Peugeot, Renault, Ford, Volvo en Mercedes plussen in aantallen en een groter deel van de occasions wordt uit het buitenland gehaald. In september werden er 24.880 occasions geïmporteerd. Dat is 37% meer dan in september 2019 (18.106).

Inline Frame URL

Afgelopen week: verdere stijging
Er werden verleden week opnieuw meer occasions verkocht door autobedrijven aan consumenten. Het aantal tenaamstellingen steeg van 24.474 naar 25.173 en dat is een plus van 2,8%. Ten opzichte van dezelfde week in 2019 is het een plus van 4,6%. Dit was ook terug te zien in de bedrijfsvoorraad. Er werd 5,8% meer occasions door autobedrijven in hun bedrijfsvoorraad gezet. 

Inline Frame URL

Minder occasions over de grens
De export is vorige week gedaald en het weektotaal komt hiermee weer in de buurt van de aantallen van week 38. Met 7.406 voertuigen komt dit op een daling van 4,1%. Ten opzichte van vorig jaar is dit een 4,5% daling in dezelfde periode. 

Inline Frame URL

Algemene Periodieke Keuring (APK)
De APK’s van vorige week zitten bijna op eenzelfde niveau als de week ervoor. In totaal zijn er 146.166 APK’s uitgevoerd. Ten opzichte van vorig jaar blijft het totaalaantal op peil. In 2019 werden in dezelfde week 145.378 voertuigen gekeurd.
 

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact op met Danny Miedema via 06 10 89 24 47 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op