nieuwsbericht

Corona update maart 2020

Laatste nieuws: 

 


Marktinzicht tijdens de coronacrisis

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. De belangrijke vraag die nu gesteld wordt: welke impact heeft dit op de dienstverlening en omzet in de automotive?

Hieronder inzage op twee essentiële cijfers, de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven en het aantal APK’s wat wordt afgemeld bij de RDW. Houd deze pagina in de gaten voor dagelijkse updates.

Aantal uitgevoerde APK’s gedurende maart 2020
Het aantal uitgevoerde APK – het verplichte periodiek onderhoud aan Nederlandse voertuigen - blijft nagenoeg onveranderd met gisteren zelfs een lichte stijging ten opzichte van de week daarvoor.                                                                                                

grafiek

grafiek

 

Aantal uitgevoerde ORB's gedurende maart 2020

Het aantal auto’s dat Nederlandse autobedrijven in voorraad hebben genomen, is een kleine 9 procent gedaald. Vooralsnog geen schokkende daling, maar wel belangrijk om te blijven volgen hoe dit zich komende dagen ontwikkelt.

grafiek


grafiek


Meer data uit de automotive?

Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op, bel 088 - 893 7001 of mail info@vwe.nl.

 

 

Eerder nieuws:

Automarkt tot en met 31 maart 2020 gesloten

Het kabinet heeft op 12 maart 2020 besloten om alle activiteiten met meer dan 100 personen te annuleren. Automarkt Nederland valt ook onder deze activiteiten. Op last van de regering is de Automarkt tot en met 31 maart 2020 gesloten. Dit is landelijk beleid met betrekking tot het coronavirus. 

Bij nieuwe ontwikkelingen en maatregelen zullen wij u via onze website (www.automarkt.nl) en facebook verder informeren. 

Heeft u vragen over deze tijdelijk sluiting neemt u dan contact op met onze servicedesk via 088 - 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op