fietser

De 45 km/u-fiets van de zaak; iets voor u?

U heeft ze vast wel eens gezien, zo’n supersnelle elektrische fiets. Dit zijn de speed pedelecs, fietsen die een snelheid van wel 45 kilometer per uur kunnen bereiken. Dit nieuwste voertuig met kenteken in het Nederlands “wagenpark” wordt een steeds interessanter vervoersmiddel, privé en zakelijk.
 

Deze “snelheidsfiets” is in opmars doordat deze als een mooi alternatief gezien wordt voor het openbaar vervoer, een scooter of zelfs een auto. Door de forse aanschafwaarde komt leasen - privé én zakelijk - steeds vaker voor, met zakelijk sinds begin dit jaar een bijtelling van 7% van de nieuwprijs. Zo kan de fiets ook privé gereden worden.
 

Toename verkopen, privé en zakelijk!
In onze databronnen zien we een groei van maar liefst 37% in de nieuw verkopen dit jaar. Dit komt zowel door stijgende verkopen aan zowel particulieren als aan de zakelijke markt. In de eerste 5 maanden zijn er ruim 2.000 nieuwe speed pedelecs verkocht, bijna 600 speed pedelecs meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
 

‘Fiets van de zaak’
Voor werkgevers is de vaste bijtellingspercentage ook gunstig. Werkgevers kunnen overwegen een moderne fietsregeling op te stellen voor medewerkers, eventueel naast de leaseautoregeling. Een leaseconstructie zorgt ervoor dat werkgevers de kosten van de duurdere snelle fiets kunnen spreiden over een langere periode. 

Een leasefiets kan ook bijdragen aan een duurzaam imago en gezondere medewerkers. Ook kan er bijdragen aan het verlagen van de filedruk. Een perfect vervoersmiddel voor woon-werkverkeer dus. De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) ziet de komst van de leasefiets daarom als een welkome aanvulling op de totale mobiliteitsoplossing.

Top 10 Speed pedelecs in 2020
Hieronder de tien best verkochte speed pedelecs in 2020. Stromer is de hofleverancier, met Gazelle als goede tweede.

1.    Stromer ST1 X                     
2.    Gazelle CityZen Speed         
3.    Stromer ST3                         
4.    Stromer ST3 Sport
5.    Stromer ST1 Comfort
6.    Riese & Müller Supercharger GT touring HS
7.    Gazelle Ultimate Speed 380
8.    Stromer ST5
9.    Qwic RD11 Speed
10.  Qwic MA11 Speed
 
Goede aanvulling voor komende jaren
Uiteraard is de speed pedelec niet de vervanger van de leaseauto. Het is een mooie aanvulling op het aanbod. Gezien de interesse in elektrische fietsen is het zeker niet ondenkbaar dat komende jaren steeds meer mensen een snellere speed pedelec zouden willen rijden. Iets voor u als werkgever of -nemer?
 

Alle marktgegevens over speed pedelecs
VWE beschikt over uiteenlopende data van voertuigen met een kenteken. Dus van personenauto’s, bedrijfswagens tot trucks en dus ook speed pedelecs. Op verschillende manieren leveren wij dit aan uiteenlopende klanten, binnen en buiten de automotive. Dit doen we via bestandleveringen en -koppelingen, losse datasets en ook middels up-to-date dashboards die lokaal en landelijk inzicht geven in uw specifieke markt.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op