header

Drie provincies goed voor helft APK's

Drie provincies zijn samen goed voor bijna de helft van alle in Nederland uitgevoerde apk's aan auto's tot 3500 kilo. Koploper is Zuid-Holland (661.355 stuks), gevolgd door Noord-Brabant (608.780) en Noord-Holland (507.709).

Dat en meer blijkt uit het Nationaal apk-rapport, opgesteld door automotive dataprovider VWE en de redactie van Aftersales Magazine. Het marktoverzicht verschijnt op 25 april tijdens de bijeenkomst ‘Het belang van de apk II’, georganiseerd door Automotive Insiders. Bezoekers krijgen de uitgave na afloop mee.

 

De bundeling van cijfers en trends leert dat ruim veertig procent van het aantal werkplaatsbezoeken een apk als drijfveer heeft. Het wagenpark is ons land telt ruim 9,2 miljoen voertuigen, waarvan er jaarlijks miljoenen aan de beurt zijn voor een apk. Het volume zal in ieder geval tot en met 2018 stijgen, wat ook een grotere omzetpotentie voor de aftermarket betekent.

Op het AI-podium zullen 25 april diverse experts hun licht laten schijnen over de apk: Jos Veldhuisen (hoofdredacteur Aftersales Magazine), Bas Wintjes (directeur-eigenaar  Werkplaats Serviceprovider), Anton Cornelissen (Mensentechniek), Akiner van Schaik (B2B Marketeer bij VWE) en Hens Peeters Weem (bij RDW verantwoordelijk voor de apk).
 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op