VWE Automotive

Een schat aan informatie met de webservices van VWE

VWE beschikt over een grote hoeveelheid data, via verschillende bronnen. Zo koppelen we het kentekenregister (RDW) met commerciële voertuiginformatie (AutoTelex, AutoDisk) en technische voertuiginformatie (JATO, DriveRight, Headline). Of deze informatie nu wordt ingezet door verzekeraars of leasemaatschappijen, het draait steeds maar om één ding: het versoepelen van de processen. Om inzicht te geven in de verschillende soorten informatie en te zien wat dit voor úw processen kan betekenen, zetten we de belangrijkste webservices op een rij.

Basisgegevens voertuig
VWE levert verschillende basisinformatie op voertuigniveau. Denk hierbij aan de datum toelating, APK vervaldatum en brandstoftype. Onder de uitgebreide RDW voertuiginformatie valt ook informatie m.b.t. vermogen, catalogusprijs en BPM-bedrag. Tot slot leveren we Europese Type Goedkeuringsinformatie: denk hierbij aan het ETG-nummer en de Euroklasse.

Voertuigidentificatie
Om zeker te zijn of het over het juiste voertuig gaat, leveren we informatie ten behoeve van voertuigidentificatie. Hieronder valt de controle kenteken-chassisnummer, waarbij wordt gecheckt of de combinatie correct is. Maar ook wordt er aanvullende merk-, model- en type-informatie geleverd, uit databronnen van AutoTelex, AutoDisk, TecRMI en JATO. Interessant zijn ook de voertuig af-fabriek specificaties, waarbij de exacte fabrieksspecificaties én af-fabriek geleverde accessoires op te vragen zijn, voor zowel Nederlandse als buitenlandse voertuigen.

Eigendom & historie
Via RDW kunnen we de volledige eigenaarshistorie op voertuigniveau uitgeven. We kennen de type eigenaren: natuurlijk persoon, rechtspersoon, lease of bedrijfsvoorraad autohandelaren. In de eigenaarshistorie wordt aangegeven hoeveel dagen het voertuig bij het betreffende type eigenaar is geweest.

Technische gegevens
Via TecRMI kan gedetailleerde technische informatie omtrent werkplaatsinformatie gekoppeld worden. Denk hierbij aan onderhoudsintervallen, aanhaalmomenten en reparatietijden.

Waarde
Via verschillende bronnen kunnen we alle mogelijke nieuw- en taxatiewaarden leveren. Deze waarden zijn altijd onafhankelijk en objectief en worden gebruikt in diverse takken van de autobranche en door verzekeringensmaatschappijen.

Verbruik & uitstoot
Niet alleen de RDW registreert informatie over het verbruik (zoals opgegeven door de fabrikant), maar ook andere informatiebronnen bevatten verbruiksgegevens. Zo kunnen we nu via een nieuw datamodel het werkelijk verbruik leveren, op basis van feedback van een leverancier van tankpassen. Deze koppelt het werkelijke verbruik van het actuele rijdende leasewagenpark terug. Ook de afwijkingen t.o.v. de fabrieksopgave worden voor u berekend. Met een alsmaar toenemende focus op fiscale regelingen is deze informatie relevanter dan ooit.

Meer weten?
Lees hier meer over de kentekenkoppelingen die we bieden, of neem contact op met het Klant Contact Center via info@vwe.nl of tel. 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op