nieuwsbericht

Exportcijfers april 2015

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Zeer waardevolle informatie waarmee u inzicht heeft in de vraag van uw buitenlandse koper. En mocht u een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kunt u uw aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij u graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maand: april.

 


Top-20 exportlanden
Ook in april bestond de top-3 van exportlanden uit Polen, België en Libië, in exact dezelfde volgorde als februari. In de gehele top-10 zijn weinig veranderingen te zien ten opzichte van de eerste maanden van 2015. De grootste verschuiving is de stijging van export naar Oekraïne. Waar in februari 2,2% van de voertuigen naar Oekraïne werd geëxporteerd, was dat in april 3,1%. Geen grote stijging, maar wel een opvallende, omdat juist bij de export van lichte bedrijfswagens naar Oekraïne een sterke daling te zien is sinds januari 2015. Over deze daling leest u meer in het artikel 'Export lichte bedrijfswagen naar Oekraïne ingestort; Polen en Roemenië opkomend’.

grafiek

Top-5 merk/model per land

Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Daarom laten we u graag zien welke merken en modellen momenteel het meest populair zijn in de huidige drie grootste exportlanden:


Polen

grafiek

België

grafiek

Libië

grafiek

 

Bron: VWE Trendweb

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op