header

Exportcijfers december 2014

maandag 12 januari 2015

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Niet alleen op het gebied van wet- en regelgeving, maar ook wat betreft exportcijfers. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Zeer waardevolle informatie waarmee u inzicht heeft in de vraag van uw buitenlandse koper. En mocht u een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kunt u uw aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij u graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maand.

Top-20 exportlanden

Wederom was Polen in december exportland nummer 1. Echter is Oekraïne uit de top-3 verdwenen en gezakt naar de vierde plaats. Libië treedt toe tot de top-3, terwijl dit land in oktober nog op plaats 6 stond. In december werden namelijk 9,8% van alle voertuigen naar Libië geëxporteerd, waar dit in oktober nog 6,5% was. Door deze grote stijging is België van de tweede naar de derde plaats gezakt.

Een andere opvallende verschuiving is de daling van Litouwen van de vierde naar de zevende plaats:  waar in oktober 7,3% van de voertuigen naar Litouwen gingen, was dit in december nog maar 3,8%.

model chart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: VWE Trendweb

Top-5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Daarom laten we u graag zien welke merken en modellen momenteel het meest populair zijn in de huidige drie grootste exportlanden:


Polen

model chart

 

 

 

Libië

model chart

 

 

 

België

model chart

 

 

 

Bron: VWE Trendweb

N.B. Niet van alle exporten is de bestemming bekend. De aantallen zijn berekend op basis van de exporten waarvan de bestemming bekend is.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op