nieuwsbericht

Exportcijfers januari en februari 2018

Met ruim 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? We geven inzicht in de exportcijfers over de voorgaande maanden: januari en februari 2018.

Top 20 exportlanden
De top 3 is bijna gelijk gebleven. Alleen heeft Libië zijn tweede plaats moeten afstaan aan België. Polen staat nog steeds op de eerste plaats en het aantal geëxporteerde voertuigen naar Polen is weer toegenomen. De export naar België is toegenomen en daardoor is België gestegen van de vierde naar de tweede plaats. Roemenië staat nog steeds op de derde plaats ook al is het aantal geëxporteerde voertuigen wel licht is gedaald. Verder heeft Libanon de lijst weer verlaten en is Tsjechië weer terug van weggeweest. Tsjechië staat op de achttiende plaats. 

grafiek

Top 5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Om de inkoop te kunnen afstemmen op uw kopersgroep, laten we zien welke merken en modellen de afgelopen 2 maanden het meest populair waren in de drie grootste exportlanden:
 

Top 5 exportauto's Polen

grafiek

Top 5 exportauto's België

grafiek

Top 5 exportauto's Roemenië

grafiek

Bron: VWE Trendweb

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op