VWE Automotive

Exportcijfers juli 2014

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Niet alleen op het gebied van wet- en regelgeving, maar ook wat betreft exportcijfers. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Informatie die zeer waardevol is, want zo weet u wat u uw buitenlandse koper kunt aanbieden. En mocht u een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kunt u uw aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij u graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maand.

 

Top 20 exportlanden

In de maand juli stond Polen wederom op nummer 1, als land waarnaar de meeste voertuigen werden geëxporteerd. Oekraïne is verder opgeklommen als populair exportland en staat inmiddels op plaats 2:

 

tabel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: VWE Trendweb

 

Top 3 merk/model per land

Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Daarom laten we u graag zien welke voertuigen momenteel het meest populair zijn in de huidige top-3 exportlanden:

 

tabel

Bron: VWE Trendweb

N.B. Niet van alle exporten is de bestemming bekend. De aantallen zijn berekend op basis van de exporten waarvan de bestemming bekend is.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op