nieuwsbericht

Exportcijfers maart en april 2017

Met ruim 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? We geven inzicht in de exportcijfers over de voorgaande maanden: maart en april 2017. Deze keer eenmalig een extra toevoeging aan de exportcijfers: de top 20 exportlanden van vrachtwagens!

Top 20 exportlanden
Als we kijken naar de top-3 exportlanden is deze, vergeleken met voorgaande maanden, wederom onveranderd. Qua aantallen is de export naar België iets afgenomen, van 10,2% naar 8,7%. Als we verder kijken in de tabel zien we dat de export naar Libië is toegenomen, dit land is gestegen van plaats 8 naar plaats 4. Frankrijk daarentegen is flink gezakt, van plaats 7 naar 11. Nieuw in de top 20 zijn Benin op plaats 18 en Marokko op plaats 20.

grafiek


Top-5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Om de inkoop te kunnen afstemmen op uw kopersgroep, laten we zien welke merken en modellen de afgelopen 2 maanden het meest populair waren in de drie grootste exportlanden:
 

grafiek

Top 20 exportlanden vrachtwagens
grafiek

Bron: VWE Trendweb

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op