header

Exportcijfers mei en juni 2016

 

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Zeer waardevolle informatie waarmee je inzicht hebt in de vraag van de buitenlandse koper. En mocht je een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kun je je aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maanden: mei en juni.
 

Top-20 exportlanden
De top-3 van exportlanden bestaat opnieuw uit dezelfde landen als voorgaande maanden: Polen, Roemenië en België. Ten opzichte van de voorgaande twee maanden is het marktaandeel van België gegroeid, van 9,3% naar 10,5%. Hiermee komt de export naar België bijna op gelijk niveau als de export naar Roemenië.  Verder kent de top-20 van exportlanden weinig opvallende verschuivingen. Wat natuurlijk wel opvallend en positief is, is dat er de afgelopen maanden eindelijk een einde is gekomen aan de dalende export. Lees het in het occasion kwartaaloverzicht 2016-2.

grafiek

Bron: VWE Trendweb

Top-5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen vanuit Nederland worden geïmporteerd. Daarom laten we graag zien welke merken en modellen momenteel het meest populair zijn in de huidige drie grootste exportlanden:

Polen

grafiek

Roemenië

grafiek

België
grafiek

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op