nieuwsbericht

Exportcijfers november en december 2017

Met ruim 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? We geven inzicht in de exportcijfers over de voorgaande maanden: november en december 2017.

Top 20 exportlanden
De top 3 exportlanden is veranderd. Polen staat nog steeds op de eerste plaats maar het aantal geëxporteerde voertuigen naar Polen is wel gedaald. De export naar Libië is toegenomen en daardoor is Libië gestegen van de vierde naar de tweede plaats. Roemenië heeft plaats gemaakt voor Libië en is daardoor gedaald naar de derde plaats. Bulgarije is gestegen van de tiende naar de zevende plaats. Verder hebben Tsjechië en Spanje de lijst weer verlaten en is Benin weer terug van weggeweest. Benin staat op de achtiende plaats.

grafiek

Top 5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Om de inkoop te kunnen afstemmen op uw kopersgroep, laten we zien welke merken en modellen de afgelopen 2 maanden het meest populair waren in de drie grootste exportlanden:
 

Top 5 exportauto's Polen

grafiek

Top 5 exportauto's Libië

grafiek

Top 5 exportauto's Roemenië

grafiek

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op