nieuwsbericht

Exportcijfers september en oktober 2015

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Zeer waardevolle informatie waarmee u inzicht heeft in de vraag van uw buitenlandse koper. En mocht u een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kunt u uw aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij u graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maanden: september en oktober.

Top-20 exportlanden

De top-3 van exportlanden is in september en oktober wederom exact gelijk aan de top-3 van voorgaande maanden. Roemenië komt wel steeds dichter bij België in de buurt. Het aantal exporten naar deze landen verschilt nog maar 0,1% in het voordeel van België. In de rest van de top-10 wat plaatswisselingen, maar allen door slechts kleine verschuivingen in aantal exporten. Het grootste verschil is te zien bij Servië, dat met 3,8% van de exporten van de 8e naar de 6e plaats steeg.

grafiek


Top-5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Daarom laten we u graag zien welke merken en modellen momenteel het meest populair zijn in de huidige drie grootste exportlanden:

Polen

grafiek

België

grafiek

Roemenië

grafiek

Bron: VWE Trendweb

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op