nieuwsbericht

Exportcijfers september en oktober 2016

Met 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? Zeer waardevolle informatie waarmee u inzicht heeft in de vraag van de buitenlandse koper. En mocht u een vaste groep buitenlandse kopers hebben, dan kunt u uw aanbod hierop afstemmen. Daarom geven wij graag inzicht in de exportcijfers van de voorgaande maanden: september en oktober.

Top-20 exportlanden
De 3 landen waarnaar de meeste voertuigen zijn geëxporteerd zijn nog altijd Polen, Roemenië en België. Het aandeel van Polen is wel iets afgenomen vergeleken met voorgaande 2 maanden (-1,6%). In de rest van de top-10 landen hebben alleen onderin enkele verschuivingen plaatsgevonden. Zo is de export naar Oekraïne weer iets aangetrokken (van plaats 9 naar 7), terwijl de export naar Bulgarije juist iets afnam (van plek 7 naar 9).

grafiek

Bron: VWE Trendweb

Top-5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen vanuit Nederland worden geïmporteerd. Daarom laten we graag zien welke merken en modellen momenteel het meest populair zijn in de huidige drie grootste exportlanden:

Polen

grafiek

Roemenië
grafiek

België
grafiek

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op