header

Exportcijfers september en oktober 2017

Met ruim 20 jaar ervaring in exportdienstverlening, weet VWE als geen ander wat er speelt in de wereld van voertuigexport. Naar welke landen worden de meeste voertuigen geëxporteerd? En welke voertuigen zijn populair in welk land? We geven inzicht in de exportcijfers over de voorgaande maanden: september en oktober 2017.

Top 20 exportlanden
De top 3 exportlanden blijft onveranderd. Het aantal geëxporteerde voertuigen naar Roemenië is wel iets gedaald, terwijl de export naar België iets is toegenomen. Verder zien we dat de export naar Libië is toegenomen, dit land is gestegen van plaats 6 naar plaats 4. Ook Servië is gestegen, van plaats 11 naar plaats 7. Bulgarije daarentegen is gedaald van 7 naar 10. Waar Bosnië-Herzegowina in het vorige lijstje daalde naar plek 20, is deze nu weer gestegen naar plek 17. Benin, in de vorige nieuwsbrief op plaats 18, heeft de lijst weer verlaten. Nieuw in de top-20 is Libanon.
 grafiek


Top 5 merk/model per land
Het verschilt per land welke voertuigen uit Nederland worden geëxporteerd. Om de inkoop te kunnen afstemmen op uw kopersgroep, laten we zien welke merken en modellen de afgelopen 2 maanden het meest populair waren in de drie grootste exportlanden:
 

Top 5 exportauto's Polen

grafiek


Top 5 exportauto's Roemenië

grafiek

Top 5 exportauto's België

grafiek

 

Bron: VWE Trendweb

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op