nieuwsbericht

Flinke stijging van zowel export als het aantal tenaamstellingen

Wat is de stand van zaken in de autobranche? In de wekelijkse data-update van VWE Automotive is kijken we naar de cijfers uit de occasionmarkt. Deze week zien we dat de export van auto’s weer omhoog schiet, na een lange periode van teruglopende exportcijfers. Ook het aantal tenaamstellingen stijgt aanzienlijk ten opzichte van vorige week, het was zelfs de beste week van november.  

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Bedrijfsvoorraden blijven opnieuw gelijk
Er zijn vorige week 57.408 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat zijn er vrijwel evenveel als de week ervoor; 0,1% meer. Het aantal ORB’s is al wekenlang vrij stabiel. Ook liggen de cijfers op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar.

Inline Frame URL

Aanzienlijke stijging tenaamstellingen, beste week van november
Het aantal tenaamstellingen is wel redelijk gestegen. Vorige zijn er 23.136 auto’s tenaamgesteld. En dat zijn 4,1% meer dan de week ervoor. Daarmee was afgelopen week de beste week van november. Toch blijven aantallen nog altijd wat achter bij vorig jaar.

Inline Frame URL


Export stijgt met 4,8 procent na wekenlange daling, vooral Polen in trek
Na weken van teruggang, was er bij export eindelijk weer groei te zien. Er werden 7.034 auto auto’s geëxporteerd; 4,8% meer dan de week ervoor.

In vergelijk met het begin van november, lag vorige week vooral de export naar Polen veel hoger (+30%). Ook export naar België, Duitsland, Litouwen, Libië en Slovenië trok aan. Bij export naar Frankrijk trad de grootste daling op, maar ook export naar Oekraïne, Servië en Letland liepen duidelijk terug.

Inline Frame URL

Het aantal APK’s volgt de jaartrend
Het aantal APK’s kwam afgelopen week uit op 135.055. Dat zijn er 1,7% minder dan de week ervoor. Dit is volgens de verwachting zoals we die vorige week al aangaven; een normaal verloop voor deze tijd van het jaar en vrijwel gelijk aan aantallen van vorig jaar.

Inline Frame URL

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op