nieuwsbericht

Handel bereikt hoogste niveau sinds uitbraak coronacrisis

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we wekelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen weken zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.

Veel auto’s in bedrijfsvoorraad opgenomen! 
Vorige week zijn er 58.472 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat is het hoogste aantal sinds het uitbreken van de coronacrisis. En daarmee worden er weer bijna net zoveel auto’s in bedrijfsvoorraden genomen als begin maart, en als vorig jaar. De top 10 modellen die in juni het meest in voorraad zijn genomen: 
 

auto's

Inline Frame URL

In vergelijking tot het eerste kwartaal van 2020 valt op dat er meer van de kleine en oudere Renault Twingo en Ford Ka in voorraad wordt genomen, en minder leaseauto’s als de Peugeot 308 sw en Volvo V40. Doordat er minder zakelijk wordt gereden, komen deze auto’s minder snel aan het totaal aantal kilometers van het leasecontract.

Meer tenaamgestelde auto’s dan vorig jaar
Het aantal tenaamgestelde voertuigen is vorige week gestegen naar bijna 29.000. Dat is 15% meer dan in de week ervoor. Sinds het begin van deze maand ligt het aantal tenaamgestelde auto’s elke dag boven het aantal van vorig jaar. Dat geeft aan dat er veel vraag en activiteit is in de markt.

Inline Frame URL


Export: ook Oekraïne en Roemenië weer toegankelijk!
Vorige week is er het grootste aantal occasions geëxporteerd sinds het uitbreken van de coronacrisis. Er zijn 7.725 auto’s geëxporteerd, ruim een kwart meer dan de week ervoor. Al wekenlang herpakt de export van occasions zich. Het oude niveau is gelukkig weer in zicht. Dit is onder meer mogelijk doordat de belangrijke markten, nu ook Oekraïne en Roemenië, weer toegankelijk zijn voor export.

Inline Frame URL

APK-markt constant!
De APK markt blijft prima presteren. Vorige week zijn er weer meer dan 180.000 APK’s uitgevoerd. Dat is 24% meer dan in de 4-daagse werkweek ervoor. Het aantal APK’s blijft mede constant doordat het een verplichting is, maar ook doordat er veel occasions worden verkocht, die vaak een APK bij aflevering krijgen.

Inline Frame URL

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op