VWE Automotive

Heeft u al een remmentestbank?

Sinds 2009 is bekend dat de RDW vanaf 1 mei 2014 het gebruik van de zelfregistrerende remvertragingsmeter  niet meer toestaat. Om APK-keuringen te mogen blijven uitvoeren, moeten APK-bedrijven investeren in een rollen- of platenremmentestbank.

Uit de laatste peiling van de RDW begin april blijkt dat ruim 600 bedrijven nog niet klaar zijn voor de nieuwe regelgeving van de RDW. Gevreesd wordt dat begin mei ongeveer 500 bedrijven (tijdelijk) geen APK keuringen meer uit kunnen voeren, omdat ze nog geen remmentestbank in hun werkplaats hebben staan.

De gevolgen

Op 1 mei moet de remmentestbank geregistreerd staan in het Register Meetmiddelen (RME). Is dit niet het geval, dan kan het autobedrijf na deze datum geen APK’s meer afmelden. De bedrijven behouden dan wel hun RDW erkenning, maar worden 'technisch geschorst'.  Hoewel het bedrijf dan geen keuringen meer kan uitvoeren, lopen de kosten voor de RDW erkenning wel door.

Zorg dat u er klaar voor bent

Heeft u nog geen remmentestbank aangeschaft? Doe dit dan alsnog zo snel mogelijk, zodat uw APK dienstverlening niet stil komt te liggen. Dit kost u immers omzet. Tevens loopt u het risico om klanten permanent kwijt te raken, omdat ze op zoek moeten naar een ander bedrijf voor de APK-keuring.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op