nieuwsbericht

"Hoe kan ik de BPM bij import berekenen?”

Steeds vaker importeren autobedrijven een auto naar Nederland. Bijvoorbeeld op verzoek van een klant of om de juiste occasions op voorraad te hebben. Zodra de auto in Nederland gekeurd is, moet de BPM bepaald worden en afgedragen aan de Belastingdienst. Daarom krijgen we geregeld de vraag: “hoe kan ik de BPM bij import berekenen?” Sinds kort hebben we hiervoor een eenvoudige tool. We leggen uit hoe het werkt!


Op vwe.nl/bpm-import bieden we vier verschillende pakketten aan, waarbij de BPM op verschillende manieren berekend wordt. Welk pakket kunt u het beste kiezen? Hieronder een korte uitleg:

BPM Pakket 1: Indicatie
De naam zegt het al; met de BPM Indicatie-tool krijgt u een indicatie van het rest-BPM bedrag. Voor slechts €1,95 krijgt u direct een e-mail toegestuurd met daarin een minimaal en maximaal bedrag waartussen de rest-BPM ligt. Deze indicatie wordt gemaakt op basis van CO2-uitstoot.

BPM Pakket 2: Leeftijdskorting
Bij dit pakket krijgt u binnen een werkdag een exacte BPM-berekening in uw mailbox, op basis van de leeftijd van het voertuig. U krijgt een duidelijk rapport en compleet ingevuld BPM-aangifteformulier toegestuurd die u direct kunt indienen bij de Belastingdienst.

BPM Pakket 3: Tele-expertise
Dit is een exacte en uitgebreide BPM-berekening op basis van drie koerslijsten. Ook hierbij ontvangt u een duidelijk rapport en ingevuld BPM-aangifteformulier voor de Belastingdienst.

BPM Pakket 4: Fysieke expertise
Dit pakket kiest u alleen als het voertuig schade heeft. Een beëdigd taxateur doet dan op locatie een fysieke inspectie van het voertuig. U krijgt vervolgens een uitgebreide BPM-berekening inclusief duidelijk rapport, foto’s en schadeberekening.

Kijk voor meer informatie en de kosten van de pakketten op vwe.nl/bpm-import. Bekijk ook het import-stappenplan waarin we in zes stappen uitleggen hoe u zelf een voertuig importeert.

Besteedt u de import liever uit? Ook dat is mogelijk bij VWE, wij bieden hier verschillende pakketten voor aan. Kijk voor meer informatie op vwe.nl/autoimportsolutions

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op