VWE Automotive

Inzicht in vraagprijzen en aanbod op advertentiesites

VWE gaat een samenwerking met het Franse market intelligence bedrijf autobiz aan. Dit maakt het mogelijk om gedetailleerd inzicht te bieden in vraagprijzen en aanbod van occasions op advertentiewebsites, zowel in Nederland als in andere landen. Met verkregen inzichten kunt u occasionprijzen en omloopsnelheid verbeteren. Maar ook kunt u afzetmogelijkheden in verschillende landen vergelijken en daarmee weloverwogen keuzes maken bij het exporteren van voertuigen.

autobiz scant het aanbod van occasions op advertentiewebsites. Zo verzamelt autobiz maandelijks 25 miljoen vraagprijzen in Nederland en andere Europese landen. VWE wordt exclusief distributeur van deze data voor de voertuigbranche in Nederland, België en Luxemburg en verwacht dit vanaf de tweede helft van 2014 op de Nederlandse markt aan te bieden. Deze nieuwe diensten kunnen bedrijven op meerdere manieren gaan helpen meer rendement te halen uit de remarketing van gebruikte auto’s.

Beter rendement op occasions
De juiste prijzen en de omloopsnelheid hebben grote invloed op het rendement van een occasionvoorraad. autobiz maakt deze inzichtelijk in een dashboard. Daarin is te zien hoe goed de voorraad is geadverteerd, hoe snel deze verkocht wordt en hoe prijzen zich verhouden tot de rest van de markt. Per individuele auto kan worden bekeken hoe het totale aanbod in de markt en de concurrentie er uit ziet. Daarmee is continu te zien waar u kunt bijsturen en hoe u uw occasions nog beter kunt aanbieden. Dit maakt het mogelijk uw occasionvoorraad sneller te verkopen, met een betere winstmarge.

Hoogste opbrengst
Voor bepaalde occasions liggen de interessantste afzetmarkten buiten Nederland. Het is alleen vaak lastig om goed inzicht te krijgen in welke auto waar het meeste oplevert. autobiz verzamelt vraagprijzen op advertentiewebsites in diverse Europese landen. Dat maakt het mogelijk om prijzen in verschillende landen te vergelijken. Leasemaatschappijen en fleetowners, maar ook autobedrijven, kunnen daarmee zien waar een auto het meeste oplevert. Door per auto de beste bestemming te kiezen, kunt u de opbrengst per auto vergroten.

Binnenkort beschikbaar
De data en informatie van autobiz komt beschikbaar in een online occasionplatform, dat komend najaar wordt gelanceerd. Met een abonnement hierop krijgt u inzicht in uw voorraad, het totale aanbod in de markt en prijzen. VWE houdt u op de hoogte van de lancering.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op