header

Kan ik nog een kentekencard aanvragen als ik de auto al op export hebt gezet?

Om de export van een voertuig, en de import in het land van bestemming vlekkeloos te laten verlopen, heeft u een kentekencard nodig. Deze kaart kunt u aanvragen voordat u de exporttransactie uitvoert. Echter krijgen wij soms de vraag van klanten wat ze moeten doen als ze de auto al op export hebben gezet, maar nog geen kentekencard hebben aangevraagd. Het antwoord op deze vraag geven we in dit artikel.

Het antwoord is ja, u kunt een kentekencard aanvragen binnen vier weken nadat u de auto op export hebt gezet via een EDD of OREH transactie. Echter is dit een omslachtig proces en kost het meer tijd dan wanneer u de kaart aanvraagt voordat u het voertuig exporteert.

Wat moet u doen om achteraf een kentekencard aan te vragen?
U stuurt een een e-mail naar bestel@vwe.nl met het kenteken van het voertuig, uw N.A.W. gegevens en e-mailadres. Wij nemen uw aanvraag dan in behandeling. De kentekencard wordt altijd naar de laatst geregistreerde eigenaar verzonden, u dient zelf contact met deze persoon op te nemen om de kentekencard in uw bezit te krijgen. De verwerkingstijd is ongeveer twee a drie weken.

De kosten voor het achteraf aanvragen van een kentekencard bedragen € 38,00 exclusief BTW en RDW leges. De RDW leges bedragen:

  • Indien de laatst geregistreerde eigenaar een bedrijf was: € 3.65 
  • Indien de laatst geregistreerde eigenaar een particulier was: € 34,50


Vraag uw kentekencard op tijd aan!
Om problemen met de export van het voertuig te voorkomen, adviseren wij u om de kentekencard altijd aan te vragen vóórdat u de exporttransactie uitvoert. Dit kan op drie verschillende momenten (voor, tijdens en na de vrijwaring):

  • Neem de kentekencard van de vorige eigenaar over en maak deze direct ongeldig door het hoekje aan de linkerzijde af te knippen (door het RDW-logo op de achterkant van de card). Kies vervolgens bij de ORB-transactie voor de optie 'Oude kentekencard overdragen'.
  • Vraag direct een nieuwe kentekencard aan tijdens de ORB-transactie via de optie 'Nieuwe kentekencard aanvragen'.
  • Nadat u het voertuig heeft gevrijwaard, en deze nog op de bedrijfsvoorraad aanwezig is, kunt u via de website van de RDW voor € 3,00 een kentekencard aanvragen voor een voertuig in uw bedrijfsvoorraad.

 

*Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en tikfouten.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op