nieuwsbericht

Kan ik op tijdelijke tenaamstellingscodes exporteren?

Het gebeurt vaak dat een voertuig nog geen (nieuwe) kentekencard heeft en daarom tijdelijke tenaamstellingscodes heeft. Bijvoorbeeld wanneer u een voertuig van een ander bedrijf heeft ingekocht of geïmporteerd heeft. Kunt u het voertuig dan zonder kentekencard exporteren? Een vraag die ons vaak gesteld wordt is dan ook: “Kan ik op tijdelijke tenaamstellingscodes exporteren?”

Het antwoord is eenvoudig: het is mogelijk om een voertuig met een tijdelijk documentnummer en tenaamstellingscodes te exporteren. Maar let op: het gebeurt geregeld dat autoriteiten in het buitenland om de kentekencard vragen en geen genoegen nemen met de tijdelijke tenaamstellingscodes. In zo’n geval moet er bij de RDW een kentekencard achteraf aangevraagd te worden, wat extra kosten en tijd met zich meebrengt.

Daarom is ons advies: vraag vóór de export altijd alvast een kentekencard aan bij de RDW, zodat de buitenlandse koper het voertuig soepel kan importeren in het land van bestemming. Een kentekencard aanvragen gaat heel eenvoudig via deze link.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de benodigde kentekendelen bij export? Neem dan contact met ons op via info@vwe.nl of 088 – 893 7001.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op