header

Loop geen risico, bied de juiste garantie

Mogelijk heeft u het nieuws al gelezen: De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de regels voor het aanbieden van garantie en verzekeringen op occasions aangescherpt. Dit betekent dat garanties gegeven door een autobedrijf moeten worden afgenomen bij een verzekeraar. Occasion Garant Plan is de verzekerde oplossing die wel aan de huidige wet- en regelgeving voldoet.

VWE biedt klanten al jaren de mogelijkheid om een reparatiekostenverzekering voor de consument af te sluiten via Mijn VWE: Occasion Garant Plan. Deze verzekering wordt afgegeven door Autotrust - de marktleider op het gebied van occasiongaranties en past dus binnen de aangescherpte regels van DNB.

Nu nog eenvoudiger een garantie afsluiten
Deze wijziging van DNB maakt het noodzakelijk om de juiste garantie te bieden. Wij vinden het belangrijk dat ieder autobedrijf Occasion Garant Plan aan zijn klant kan aanbieden. Occasion Garant Plan is daarom vanaf nu voor iedereen die inlogt op Mijn VWE toegankelijk. U betaalt alleen wanneer u een garantie afsluit. De abonnementskosten van €7,50 per maand vervallen tot eind 2017.

Hoe werkt Occasion Garant Plan?
Deze reparatiekostenverzekering kan voor 6 of 12 maanden worden afgesloten bij de verkoop van een voertuig of na onderhoud. U kunt garantie geven op voertuigen tot 10 jaar oud met maximaal 200.000 kilometer op de teller. In geval van schade kan de consument bij de verkopende partij of bij een ander RDW-erkend autobedrijf naar keuze terecht. Hierdoor verkoopt u occasions makkelijker aan consumenten die verder weg wonen. U kunt kiezen voor de Basis-module voor voertuigen die maximaal 200.000 km op de teller hebben staan of de Plus-module voor voertuigen tot maximaal 150.000 km.

Gelijk aan de slag

In Mijn VWE gaat u via het voertuigdossier naar het menu ‘Verkoop’. U klapt deze open door op het pijltje te klikken, waarna u op Occasion Garant Plan klikt. U komt vervolgens in het volgende scherm terecht om een garantie aan te maken voor het betreffende voertuig:

grafiek

Voordelen Occasion Garant Plan:

  • Een verzekerde oplossing die aan wet- en regelgeving voldoet
  • Creëer klantenbinding en werkplaatsvulling
  • Garantie bij in- en verkoop en onderhoud van een occasion
  • Zekerheid in garantiekosten
  • Duidelijkheid naar consument
  • Snelle en professionele claimafhandeling

 


Kijk voor meer informatie op: vwe.nl/ogp

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op