nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. De belangrijke vraag die nu gesteld wordt: welke impact heeft dit op de dienstverlening en omzet in de automotive?

Hieronder inzage op twee essentiële cijfers, de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven en het aantal APK’s wat wordt afgemeld bij de RDW. Houd deze pagina in de gaten voor dagelijkse updates.

Aantal uitgevoerde APK’s gedurende maart 2020
Het aantal uitgevoerde APK – het verplichte periodiek onderhoud aan Nederlandse voertuigen - blijft nagenoeg onveranderd met gisteren zelfs een lichte stijging ten opzichte van de week daarvoor.                                               

grafiek

grafiek

 


Aantal uitgevoerde ORB's gedurende maart 2020
Het aantal auto’s dat Nederlandse autobedrijven in voorraad hebben genomen, is een kleine 9 procent gedaald. Vooralsnog geen schokkende daling, maar wel belangrijk om te blijven volgen hoe dit zich komende dagen ontwikkelt. 

grafiek

Verschil met vorige week

grafiek

 

Meer data uit de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op, bel 088 - 893 7001 of mail info@vwe.nl

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op