nieuwsbericht

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 16 april

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. 

Wilt u de inzichten van de afgelopen dagen zien? Deze vindt u in de overzichtspagina.
 

Aantal uitgevoerde ORB's
De voortdurende daling van het aantal ORB’s (occasions die worden opgenomen in de bedrijfsvoorraad van autobedrijven) was gisteren een stuk kleiner dan daarvoor. De aantallen lagen bijna op die van vorige week. 

knip

grafiek

Nieuw verkopen
Er worden nog maar weinig nieuwe auto’s tenaamgesteld. Ook de import van occasions ligt, na een kleine opleving vorige week, opnieuw op een zeer laag niveau.

knip

Aantal exports
Er is gisteren meer geëxporteerd dan vorige week. De bestemming waar nu de meeste personenauto’s naar toe gaan is Polen.

knip

grafiek

 

Aantal uitgevoerde APK's
Het aantal APK’s kwam gisteren voor het eerst deze maand boven de 35.000 uit. Dit aantal ligt ruim boven het aantal van vorige week.
knip

grafiek

 

Meer actuele data over de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op. Bel 06 3195 4706 of stuur een mail naar  grootzakelijk@vwe.nl. Pers aanvragen: bel 088 - 893 7001 of mail naar info@vwe.nl.

 

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op