news

Marktinzicht tijdens de coronacrisis update 19 maart

Het is een drukke en hectische tijd en de coronacrisis raakt de gehele automotive branche. Met de data van VWE geven we dagelijks via Data Science modellen inzicht in hoe de markt zich op vele fronten ontwikkelt. De belangrijke vraag die nu gesteld wordt: welke impact heeft dit op de dienstverlening en omzet in de automotive?

Hieronder inzage op drie essentiële cijfers, de invoorraadname van auto’s bij autobedrijven, de nieuw verkopen gedurende de maand en het aantal APK’s wat wordt afgemeld bij de RDW. 

Nieuw verkopen gedurende maart 2020
Er zijn gisteren meer dan 1.000 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat zijn er veel meer dan vorige week woensdag. Hierbij de opmerking dat de impact van de huidige situatie hoogstwaarschijnlijk pas later te zien zal in de cijfers. Vaak zijn nieuwe voertuigen al geruime tijd van tevoren ingekocht.     

grafiek

grafiek

 

Aantal uitgevoerde ORB's gedurende maart 2020
Het aantal auto’s dat Nederlandse autobedrijven in voorraad hebben genomen, is een kleine 5 procent gedaald ten opzichte van verleden week. Er is nu een licht dalende curve te zien al kan deze eind deze week als vaak gebruikelijk weer toenemen. 

knip

grafiek

Aantal uitgevoerde APK’s gedurende maart 2020
Het aantal uitgevoerde APK – het verplichte periodiek onderhoud aan Nederlandse voertuigen – is net als gisteren opnieuw gestegen. Vanuit verschillende media wordt duidelijk dat veel werkplaatsen open zijn en de werkplaatsafspraken, voor dus ook de APK, doorgaan.

grafiek

grafiek

 

Meer data uit de automotive?
Onze dataleveringen en marktinzichten zijn gewoon beschikbaar. Wilt u weten hoe de markt zich ontwikkelt, wat is de terugval is en waar mogelijk kansen liggen? Neem dan contact met ons op, bel 088 - 893 7001 of mail info@vwe.nl.

Vragen?
Wij staan voor je klaar.

Wij proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact met ons op